Matte lippen zijn al tijdenlang een trend in beautyland. Van matte lipsticks tot liquid lipsticks, je ziet het overal en elk denkbaar merk heeft ze al wel op de markt gebracht. Vandaag laat ik de NYX Soft Matte Lip Cream zien. Kijk je mee?

Ik ben persoonlijk dol op de matte lip look maar vaak voelen deze lipproducten wel ontzettend droog aan op mijn lippen. Daarnaast benadrukken ze velletjes als een tierelier en ik heb niet altijd zin en tijd om mijn lippen te voorzien van een scrub sessie.IMG_1234

Ik was al lange tijd fan van de matte lipcream’s van Essence maar helaas komen deze zo nu en dan in een limited edition. Toen ik de soft matte lip cream zag van NYX moest ik gelijk aan de varianten van Essence en denken en besloot drie kleuren uit te proberen, deze laat ik vandaag aan je zien.

IMG_1228.

De NYX Soft Matte Lip Cream’s zien er qua verpakking ontzettend leuk uit. De kleur van de huls is gelijk aan de kleur van het product en de dop is matte zwart. Ondanks dat ze er qua formaat was klein uitzien zit er toch een inhoud van 8ml in dus dat is best netjes te noemen. Verder is het wellicht fijn om te vermelden dat de make-up van NYX dierproefvrij is, een groot pluspunt! De kleuren die ik vandaag laat zien zijn van links naar rechts: Stockholm, San Paulo en Amsterdam.

IMG_1242.

Bovenstaande swatches zijn in dezelfde volgorde gemaakt dus links zie je Stockholm, in het midden San Paulo en rechts Amsterdam. Wat best grappig is is dat het pigment van de lichtste kleur het beste is. Overigens is er met het pigment van San Paulo en Amsterdam ook niet veel mis maar die van Stockholm lijkt net even wat beter te zijn. Qua substantie zijn het echt cream’s en brengen fijn aan. Op onderstaande foto’s draag ik de kleuren en vertel ik er wat meer over.

NYX Soft Matte Lip Cream stockholm

Stockholm

Ik begin met Stockholm welke ik op bovenstaande foto draag. Een echte typische nude kleur die je tegenwoordig veel ziet. Gelukkig is Stockholm niet te licht van kleur maar wel is de ondertoon warm te noemen. Persoonlijk vind ik dit bij mezelf net even wat mooier staan. MAar als je zelf meer van de roze nudes ben dan raad ik je aan Stockholm in de winkel even te swatchen. Het pigment is goed te noemen, met één laagje zat de kleur er dekkend op.

NYX Soft Matte Lip Cream Sao Paulo

San Paulo

San Paulo is een roze kleur welke frist oogt op de lippen. Een ideaal kleurtje voor de zomer wat dat betreft. Qua pigmentatie vind ik San Paulo wel iets minder fijn. Ik had van de kleur wel echt twee laagjes nodig voor de kleur er een beetje dekkend op zat.

NYX Soft Matte Lip Cream amsterdam

Amsterdam

Blijkbaar staan wij Nederlanders bekend om de rode lippen. Want deze mooie klassieke rode kleur heeft de naam van onze hoofdstad gekregen. Amsterdam is niet heel intens qua pigment maar mooi vind ik hem wel zeker. Net als  bij San Paulo heb je wel twee laagjes nodig om de kleur er dekkend op te krijgen.

Over het algeheel genomen vind ik de soft matte lip cream’s van NYX best fijn. Er zijn naast deze drie kleuren nog een tal van kleuren te koop. DUD voor ieders smaak zit er wel iets tussen. De lip cream’s voelen fijn aan op de lippen en drogen ze niet uit. Ideaal voor als je toch die matte look wilt zonder extreem droge lippen te hebben. Qua houdbaarheid hangt het er net vanaf hoeveel je eet of drinkt. Als je niet al teveel eet houden ze het zo’n drie uur uit. Bij een vette hap zijn ze wel vrij snel verdwenen.

De NYX soft matte lip cream zijn te koop in 16 verschillende kleuren en kosten EUR 7,50 per stuk bij de Douglas. Een prima prijs wat mij betreft.

Hou jij ook zo van matte lipproducten?

handtek ellen