Noe's slaaproutine (14 maanden) cover

Ik blijf nog steeds verbaast over hoe goed Noé ’s nachts slaapt. Maar gaat het overdag ook zo goed? Ik vertel het allemaal in Noe’s slaaproutine update.

Noé had eerst twee slaap momenten overdag, maar inmiddels is ze al een grote meid en vertikt ze het om 2 keer overdag te slapen. Zelfs 1 keer is best lastig. En dat terwijl ze wel echt moe is. Maar voor ik daar over vertel gaan we nog even terug naar het opstaan en beginnen we bij de ochtend.

Noe's slaaproutine (14 maanden) 3

Onze ochtenden

Onze ochtenden beginnen over het algemeen rond 8 uur. Een mooie tijd als je het mij vraagt! Soms hebben we zelfs het geluk dat ze nog een half uurtje rustig zelf aan het spelen is. Ze word kletsend wakker en gaat dan lekker spelen met haar knuffel. Na verloop van tijd is ze dit zat en krijgen we een beetje een huiltje te horen. Dat is mijn wekker! Samen gaan we vervolgens naar beneden. Even een schone luier, en de slaapzak uit. Afhankelijk van wat er is huis is smeer ik een boterham en gaan we samen even knuffelen en ontbijten. Omdat Noé een eczeemhuidje heeft doucht ze niet iedere dag. Maar om de dag gaan we na het ontbijtje nog even samen onder de douche.

Noe's slaaproutine (14 maanden) closeup

Het middagslaapje

Voorheen ging ze rond 10:00 uur weer naar bed voor een slaapje. Maar de laatste tijd wilt ze dit niet meer. Ik probeer het nog wel hoor, maar ze blijft wakker en gaat zitten spelen of begint ze direct te huilen. Daarom probeer ik het toch maar wat langer uit te stellen en gaat ze nu al een paar weken rond 13.00 uur naar bed. Helaas gaat dit bijna geen enkele dag goed. En waarom? Nou niet zo zeer omdat ze niet moe is. Want ze valt direct in slaap. Maar omdat ze na een minuut of tien wakker word omdat ze moet poepen! En denk maar niet dat mevrouw na een schone luier weer gaat slapen.

Noe's slaaproutine (14 maanden) 4Noe's slaaproutine (14 maanden) 2

Wel of niet naar bed voor het avondeten?

Doordat ze dus in de middag niet wilt slapen merk ik dat ze tussen 15:00 en 17:00 ’s middags erg moe word. Dan gaat ze rennen waardoor ze weer valt. En dat resulteert natuurlijk weer in de nodige tranen. Wanneer het om 15:00 uur is wil ik haar nog wel eens in bed leggen. Maar zodra het dicht naar etenstijd gaat twijfel ik echt. Ik wil haar natuurlijk wel op bed leggen, maar dat zou kunnen betekenen dat ze zo lekker slaapt dat ze pas een keer om 20.00 uur uit bed komt en daardoor de hele avond op is.

Noe's slaaproutine (14 maanden) 1

Bedtijd!

Wanneer Bram thuis is wisselen we de wacht en ga ik koken. Noé krijgt dan wat te eten van Bram en daarna kunnen ze nog even spelen. Rond 19:00 is het bedtijd voor ons kleine meisje. Ze slaapt al vanaf een maand of 3 oud in haar Sleepyhead nestje. Als je haar ziet liggen verlang ik naar een volwassen variant want wat ziet dat er heerlijk uit! Omdat ze een gewone deken in haar slaap vaak weg schopt slaapt ze heerlijk in haar Puckababy slaapzak. We zijn absoluut fan van het Puckababy bag 4 seizoenen slaapzakje. Die is echt heerlijk zacht en flexibel. En wanneer het warm is kunnen de mouwen er zo afgeritst worden. Ideaal!

Zoals ik al in het begin van dit verhaal vertelde hebben wij een redelijke luxe positie. Over het algemeen slaapt ze de hele nacht door. Wanneer ze iets onder de leden heeft kan het eens voorkomen dat ze wakker word in de nacht. Maar over het algemeen slaapt ze heerlijk door tot een uur of 8:00/8:30.

Slaapt jouw kindje nog wel tussen de middag?