Een nieuw seizoen komt er aan, tijd dus voor een nieuwe jas! En met welk soort jas kan je nou nooit de mist in gaan? Juist! De Trenchcoat! Ik laat je mijn top 5 aan trenchcoats zien, kijk je mee?

De geschiedenis van de Trenchcoat

Oorspronkelijk is de trenchcoat ontstaan in het leger tijdens de eerste wereld oorlog. Burberry heeft als eerste de echte Trenchcoat ontworpen. Tijdens de eerste wereld oorlog was het vooral belangrijk dat de jassen wind en waterdicht waren. De dikke overjassen van vroeger waren te zwaar en dit was het perfecte alternatief! Eenmaal na hun dienst namen de mannen ook hun jassen weer mee naar huis, hierdoor werd het ook populair onder de gewone bevolking. De naam Trenchcoat is ontstaan doordat het leger hun basis hadden in het plaatsje Trench.

Na een hoop jaren zijn er zo ontzettend veel soorten trenchcoats tegenwoordig. Kijk maar eens naar de materialen. Wol, stof, leer, met voering, zonder voering en ga zo maar door. Op de site van OTTO heb ik een aantal van mijn favoriete Trenchcoats van dit moment op een rijtje gezet.

Trenchcoat 4Om te beginnen deze klassieke zandkleurige wollen trenchcoat. Deze is perfect voor de wat koudere dagen omdat hij aan de binnenkant gevoerd is. Daardat het een getailleerd model is hoef je deze jas niet meer met een band vast te knopen. De knopen van deze jas zijn ook prachtig weg gewerkt.

Trenchcoat 3Deze beauty zou ik echt wel aan mijn kapstok willen hangen. Deze prachtige donkerblauwe wollen trench is ook weer perfect voor de koudere dagen. Alleen al naar het plaatje te kijken ziet hij er enorm zacht uit vind je ook niet?

Trenchcoat 5Is het geen plaatje? En voor de prijs hoef je hem ook niet te laten hangen. Deze jas van ONLY kost namelijk maar €44,95. Het leuke aan deze jas is dat je hem met de riem dicht kan doen en daarnaast heeft hij een mooie gedrapeerde kraag.

trenchcoat 1Deze lederlook trenchcoat komt wat meer in de buurt van de trenchcoats die je overal wel voorbij ziet komen. Mooi getailleerd, de bandjes om de mouwen en een ceintuur. Een echte musthave klassieker en perfect voor de overgang van zomer naar de herfst.

Trenchcoat 2En de laatste maar ook allerbekendste trenchcoat. Deze jas heeft het welbekende zandkleurtje waar ook Burberry om bekend staat. Gelukkig is deze jas alleen wel wat minder duur dan een echte Burberry. Je scoort deze s.Oliver trenchcoat bij OTTO namelijk al voor €59,99!

Dit waren mijn favorieten trenchcoats van dit moment. Ik denk dat ik een van de laatste twee jassen ga aanschaffen omdat deze perfect zijn voor van de zomer naar de herfst.

Welke trenchcoat vind jij het mooiste?

Handtekening Jamey