Het is nu echt een tijd van “eerste keren”. Een eerste lachje, de eerste poepluier tot aan de nek maar ook het eerste weekendje weg met de baby. Hoe dit laatste is gegaan lees je vandaag.

Het leven zoals we gewend waren met zijn tweeën is helemaal voorbij. Sterker nog, soms kunnen we ons gewoon niet meer voorstellen hoe het was zonder Noé. Elke dag is weer een avontuur en een genot. Maar helaas is onze roze bubbel ook weer een klein beetje voorbij wat Bram moet weer werken. En helaas moest hij de eerste werkdag ook gelijk naar het hoge noorden. Maar omdat het gelijk 3(!!!) uur rijden was hadden we besloten een hotel te boeken zodat Noé en ik gezellig mee konden.

Via Booking.com hebben we een kamer geboekt op Landgoed Westerlee. Een prachtig hotelletje die van alle gemakken voorzien was. Zelf een lekker bubbelbad op de kamer! Het was wel even spannend want gelijk zo lang in de auto met een newborn is wel een onderneming, tenminste dat dacht ik. Gelukkig is Noé echt fan van de auto en wandelwagen want ze slaapt al zodra je de straat uit rijd. Tussendoor zijn we even gestopt om een flesje te geven en voor we de auto weer in stapte sliep ze alweer. Wat een topper hè?

Het inpakken was wel een uitdaging. Ook al gingen we maar 1 nachtje weg, je wilt toch voor de kleine ALLES meenemen. Vast allemaal ontzettend onnodig. Maar ik wou niks te kort komen want dat vind ik alleen maar nog erger. Om je een idee te geven, dit heb ik voor Noé mee genomen.

– Twee setjes kleding
– Nog een extra rompertje
– 14(!!!) luiers en billendoekjes
– Toilet spulletjes (shampoo, billen crème, etc)
– 2 flessen
– Voeding
– 2 hydrofiele luiers
– Badcape
– Dekentje (ja ja, ze zouden het maar niet hebben in het hotel)
– Spuugdoekjes
– Rammelaar
– 2 speentjes
– De kinderwagen met de wieg
– Maxicosi
– 2 mutsjes
– Een extra jasje
– Een kleine thermosfles voor gekookt water

Het is toch ongelofelijk? Dit allemaal voor 1 nachtje weg. En dan heb ik het nog niet over de spulletjes die mee gingen voor ons zelf. Maar achteraf ben ik blij dat ik zo veel heb meegenomen want bij aankomst had ze haar luier zo vol gepoept dat het tot aan haar nekje zat. Een extra outfit was dus wel heel handig! Na een heerlijk bubbelbad met zijn drieën hebben we ons klaar gemaakt en zijn we lekker gaan eten in het restaurant. Nog zo’n primeur!

Het was allemaal erg spannend omdat het toch de eerste keer weg van huis was. Maar het is allemaal goed gegaan. Het enigste wat ik wel miste op onze hotel kamer was een waterkoker. Gelukkig had ik een thermosfles meegenomen en kon ik hiermee de nacht door komen. Op naar het volgende weekendje weg!

Mama’s, hadden jullie ook de eerste keer een mega volle koffer met spulletjes voor de kleine mee?

Handtekening Jamey