Nesteldrang

Ik weet nog heel erg goed dat ik enorm veel “last” had van nesteldrang tijdens mijn zwangerschap van Noé. Er moest voor mijn gevoel nog zo veel gebeuren voor de kleine meid bij ons was. Gek genoeg heb ik dat sterke gevoel dit keer niet zo erg. Ik vertel er meer over in dit artikel.

Baby 1 v.s. Baby 2

Ik weet het nog zo goed. Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was van Noé ging er van alles door mij heen. Is de auto wel groot genoeg, een babykamer maken, alles moet babyproof (en het liefst nu!). Zelfs de keuken moest er aan geloven. De gekste dingen moesten zo snel mogelijk gebeuren. En ik moest en zou ook nog snel even voor de bevalling nog een nieuwe keuken. Iets wat écht niet zomaar even geregeld was en wat maar net op het nippertje af was.

Nu bij baby nr 2 heb ik nog helemaal niet zo veel nesteldrang als toen. We hebben geen rigoreuze verbouwingen gedaan zoals de vorige keer. Mijn auto is prima zoals het is en ik heb al een mooie babykamer. Natuurlijk hebben we wel een beetje moeten schuiven in huis en is Noè naar haar peuterkamer gegaan en is onze zolder nu naast een washok en inloopkast ook ons kantoor. Maar om nou te zeggen dat ik écht last heb van Nesteldrang.. Nee dat nog niet.

Gaat het nog komen?

Dat is de ham vraag. Komen we dit keer er “goedkoop” van af? Moet ik het snel afkloppen? Of komt de nesteldrang dit keer gewoon later pas. Het kan allemaal. En zover ik kan lezen op verschillende fora is het echt per persoon en per zwangerschap verschillend.

Voor de zwangere volgers en mama’s onder ons heb ik wel een vraag. Hoe heb jij de nesteldrang ervaren tijdens jouw zwangerschap?