Alles word duurzamer en iedereen wilt besparen. Je kunt natuurlijk all out gaan en zonnepanelen installeren maar met alleen een slimme Nest thermostaat kun je al echt een hoop besparen. Benieuwd hoe dat werkt? Lees dan snel verder.

We kennen de smartphones, smart tv’s en smart watches wel. Maar wat is dan zo’n slimme thermostaat? Heel simpel. Dit is een thermostaat die in verbinding staat met je CV-ketel. Hij onthoud hoe jij leeft en past daar bijvoorbeeld de temperatuur in huis aan en wanneer de thermostaat aan moet slaan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld bij de Nest thermostaat ook op afstand de verwarming bijvoorbeeld wat hoger zetten zodat je lekker in een warm huis thuis komt.

Hoe bespaar je dan met zo’n slimme Nest thermostaat?

Een hele goede vraag, hoe werkt dat besparen dan. Doordat de Nest thermostaat alles onthoud en hier ook zelf van leert zal hij inspelen op jouw manier van leven. De Nest thermostaat weet wanneer je thuis bent, het graag wat warmer hebt en wanneer de verwarming uit mag. Vervolgens programmeert hij zichzelf en kan hij je helpen geld te besparen op je energierekening.Daarnaast heb je ook volledig inzicht in wat je nou precies verbruikt.

Veel mensen vergeten bij het verlaten van het huis de verwarming terug te draaien. Wij hebben gemerkt met de Nest thermostaat dat dit helemaal voorbij is. Eenmaal gekoppeld aan onze smartphone ziet hij wanneer we weg gaan en gaat de verwarming van zelf lager. Wanneer we thuis komen springt hij ook vanzelf weer aan! Als dat geen warm onthaal is! Let wel op, dit werkt alleen als je op vaste tijden naar het werk gaat en weer thuis komt. Ben je op onregelmatige tijden buitenshuis? Dan is het beter om de zelfregelende functie uit te zetten en de Nest thermostaat via je smartphone te bedienen. Je kunt ook heel makkelijk zelf je week planning we in zetten.

Qua vormgeving is de Nest thermostaat echt een mooie accessoire in huis. Door het strakke design past hij in ieder interieur. Ook hebben ze gedacht aan verschillende kleuren. Zelf heb ik de zilvere variant in huis hangen. Maar ze hebben zelfs een rosé gouden, wit en zwart kleurige thermostaat.

Ik ben erg benieuwd hoeveel we uiteindelijk besparen. Zoals een echte Hollander kijk ik nu al uit naar de eindafrekening! En Bram? Die is natuurlijk helemaal in zijn nopjes met een nieuwe gadget! De thermostaten zijn verkrijgbaar bij o.a. Coolblue of de Nest Store vanaf €249.

Heb jij ook al een smart thermostaat?

Handtekening Jamey