The Big Apple staat op de bucketlist van veel reizigers en is dan ook een veel bezochte stad. Maar wat mag je absoluut niet missen als je in New York bent? Ik heb een lijstje opgesteld met must see bezienswaardigheden in New York.

Central Park

Dit vond ik persoonlijk misschien wel de mooiste plek van de hele stad. Ik had ook wel geluk want ik was in de herfst in New York en daardoor waren de bomen in het park echt prachtig. Het is zeker de moeite waard om een heerlijke wandeling te maken door het park en te genieten van de rust en ruimte midden in de stad.

Times Square

De ontelbare billboards en knipperende lichten komen op je af. Dit is echt het New York wat je overal ziet en het is echt. Ik vond het een intens gevoel om op Times Square te staan. Je kunt hier echt uren rond kijken naar alle billboards en gave winkels die aan de straat zitten.

Het vrijheidsbeeld

Natuurlijk mag je ook het vrijheidsbeeld niet missen, je kunt hem vanuit Manhattan alleen met een verre kijker zien dus als je hem van dichtbij wilt bekijken moet je toch echt het water op. Je kunt een dinerboot nemen langs het beeld maar je kunt ook kiezen voor de gratis ferry.

Top of the Rocks

Empire State moet je overslaan en je moet gaan voor Top of the Rocks. Het uitzicht hier is nog gaver omdat je Empire State juist kunt zien in het beeld. Dat maakt de stad nog meer New York en vanaf de Top of the Rocks kun je ook Central Park een stuk beter zien liggen.

 

De skyline van New York

Het is natuurlijk gaaf om in deze stad rond te lopen maar New York staat ook bekend om zijn skyline. Je kunt de skyline op verschillende manieren bekijken, een helikopter, een boot of met de bus naar de overkant. Het zijn allemaal gave opties maar per boot is wel het leukst. Je kunt dit vaak combineren met een boottocht naar het Vrijheidsbeeld.

Chinatown

In iedere grote stad heb je wel een Chinatown maar Chinatown in New York is echt immens groot. Je kunt hier uren rond wandelen en genieten van alle Aziatische tradities die je midden in de Amerikaanse stad terug kunt zien. Je hebt echt even het idee dat je midden in Azië rond loopt en niet in New York.

Rondreis Amerika

Nou is New York ontzettend groot, maar er is natuurlijk nog veel meer te zien in Amerika. Het is dan ook zeker aan te raden om voor een langere tijd naar Amerika te gaan en bijvoorbeeld rond te reizen. Op mijn bucket list staat dan ook op 1: Rondreis Amerika.

Ben jij wel eens in New York geweest?

Handtekening Jamey