Een film, een drama, maar toch ook een kijkje in de realiteit van veel kinderen. Zoals Auggie in de film al zegt: You can’t blend in If you were born to stand out.

Over de hele wereld worden kinderen geboren met afwijkingen. Sommige onzichtbaar voor het blote oog, maar vaak ook zichtbaar. In de film Wonder word er duidelijk een beeld geschetst over het leven van een jongetje met een geboren afwijking aan zijn gezicht. Het liefst rijd hij lekker rond op zijn fiets met een astronauten helm op. Maar wanneer hij voor het eerst naar school gaat en in groep 5 terecht komt zal hij te maken krijgen met verdriet en de hardheid van deze wereld.

Wonder

Wonder, het verhaal.

August Pullman (Jacob Tremblay) is geboren met afwijkingen aan zijn gezicht. Na ontzettend veel verschillende operaties kan hij weer horen en zien. Bang om er niet geaccepteerd te worden hebben zijn ouders (gespeeld door Julia Roberts en Owen Wilson) hem nooit naar een reguliere school gestuurd. Tot nu toe. Wanneer hij voor het eerst voet zet in groep 5 verandert hij in een onwaarschijnlijke held. Waar zijn familie en nieuwe klasgenoten worstelen met gevoelens van medeleven en acceptatie, zal de buitengewone reis van Auggie bewijzen dat je niet onopgemerkt kunt blijven als je bent geboren om op te vallen. Alleen bij het kijken van de trailer barstte ik al in tranen uit.

De film Wonder is al uit in de bioscopen. Persoonlijk kan ik niet wachten om te gaan maar ben bang dat ik toch wel een doos tissues mee zal moeten nemen naar de bios. Het mooie aan dit verhaal vind ik dat het echt een realistisch verhaal is. Je hoort het steeds vaker en ik ben van mening dat dit soort “discriminatie” niet thuis hoort anno 2017.

Ik ben erg benieuwd, denk jij het droog te kunnen houden bij deze film?

Handtekening Jamey