Morphe is een merk wat sinds vorig jaar een behoorlijke hype is geworden. Dit is mede te danken aan hun beroemde 35O oogschaduw palette waar met name buitenlandse YouTubers enorm enthousiast over zijn. Ik werd ook nieuwsgierig naar dit merk en besloot een oogschaduw palette te bestellen, niet het gehypte 350 maar het 35W palette. Vandaag vertel ik meer over dit palette.

IMG_9532.

Morphe is een Amerikaans merk wat in het begin met name bekend stond om hun kwasten. Ik heb ongeveer een half jaar geleden al eens een kwasten set van dit merk besteld. Vlak daarna begon het 350 palette het beauty wereldje langzaam te beheersen. Iedereen wilde dit palette en tot op de dag van vandaag is het erg lastig om eraan te komen want het is steeds in een mum van tijd uitverkocht.

Morphe 35W Pallet

Ik besloot daarom voor een ander palette te kiezen en na lang twijfelen heb ik gekozen voor het Morphe 35W palette. De W staat in dit geval voor warm en dus zijn ook de meeste kleuren in de palette warm van ondertoon. De 35 staat voor het aantal pan’s wat je in het palette zult aantreffen.

Morphe 35W 2

Het Morphe 35W palette is qua vormgeving niet heel speciaal te noemen. Het is een zwart palette met een matte afwerking. Er zit verder geen spiegel in het palette waardoor deze vrij licht aanvoelt. Persoonlijk had ik een spiegel graag als toevoeging gezien maar aan de andere kant is het palette zo wel makkelijk mee te nemen als je eventueel op reis gaat omdat het niet veel weegt.

Het palette bevat 35 kleuren met voornamelijk warme ondertonen. Ook vind je er wel een aantal koelere kleuren in maar dat vind ik eigenlijk alleen maar een pluspunt want op deze manier kun je toch ook wel wat koelere looks maken.

IMG_9546.

De kleuren in het zijn qua finish goed verdeeld. Er zijn een flink aantal matte kleuren maar ook zeker een paar met een mooie glans. Helaas hebben de kleuren geen namen. Uiteraard heb ik alle 35 kleuren geswatched. Hieronder zie je ze steeds per rij horizontaal beginnend met de bovenste rij.

Rij 1

De eerste rij bevat met name wat lichtere kleuren waardoor een aantal zo goed als wegvallen tegen mijn eigen huidskleur. In alle eerlijkheid vind ik de eerste rij niet fantastisch qua pigment. Gelukkig hebben we nog aardig wat kleuren te gaan.

Rij 2

De tweede rij ziet er in mijn ogen al een stuk beter uit. Met name de twee rechter kleuren vind ik er echt uitspringen. Verder zit er in de tweede rij een goede mix tussen matte en glanzende kleuren.

Rij 3

De derde rij is met name glanzend te noemen. De eerste drie kleuren zijn erg leuk om look mee te maken voor het voorjaar. Zelf hou ik met name het meest van bronzige kleuren op mijn oog en mijn twee favorieten zijn dan ook de vijfde en zesde kleur uit deze rij.

Rij 4

De vierde rij is ook overwegend glanzend te noemen. Zelf vind ik dit de mooiste rij uit het palette en dat komt met name door de eerste vijf kleuren. De laatste twee paarse kleuren zijn niet helemaal mijn ding maar dat komt simpelweg omdat ik bijna nooit paars gebruik voor op mijn ogen.

Morphe 35W 3

De vijfde en tevens laatste rij van het palette is overwegend matte. De eerste kleur springt er echt uit en is ook de meest gepigmenteerde kleur uit het palette. Ik moet wel zeggen dat de overige kleuren me wat tegenvallen qua pigment, zeker als je bedenkt dat dit de meest donkere kleuren zijn. Aan de andere kant, misschien waren mijn verwachtingen wel te hoog, dat kan ook natuurlijk.

Uiteraard heb ik ook een oog look gemaakt. Dit was best lastig want je kunt veel kanten op met het palette. Of je nu een hele subtiele oog look wilt, een zomerse, een heftige smokey eyes, het kan allemaal. Ik besloot de middenweg te kiezen, een neutrale look maar wel wat donkerder dan ik in het dagelijks leven draag.

Morphe 35W

Ik vind de eerste kleur uit de vijfde rij het allermooist en besloot deze dan ook zeker te gebruiken. Verder heb ik de derde en vijfde kleur uit de vierde rij gebruikt en om het geheel iets donkerder te maken de zesde kleur uit de derde rij.

De oogschaduw werken prettig maar let wel op want ze veroorzaken veel fall-out. Verder blenden ze prima en kan ik er eigenlijk alleen maar tevreden mee zijn.

Het is voor mij lastig te bepalen of de palette’s met recht een hype te noemen zijn omdat dit voornamelijk op de 35O van toepassing is. Het 35W palette is een prima en veelzijdig palette. Of ik het een fantastisch palette vind, nee dat niet. Gewoon een prima basic palette voor een hele goede prijs. Ik kan het je zeker aanraden als je op zoek bent naar een betaalbaar palette en veel diversiteit zoekt.

Naast de palette’s kun je bij Morphe ook losse pan’s verkrijgen en lege palette’s waardoor je een eigen palette kunt samenstellen. Morphe is online goed verkrijgbaar bij o.a. TheMakeupSpot, Boozyshop en ook vind je dit merk bij BeautyBay.com. Het Morphe 35W palette kost € 24,99 en omgerekend is dit per kleur ontzettend goedkoop.

Heb jij al eens een palette van Morphe gebruikt?

handtek ellen