Tegenwoordig lijkt het laseren van je ogen een steeds normalere zaak te worden. Dat wil ook zeggen dat er steeds meer aanbieders komen, hoe kies je dan nog de juiste uit? In dit artikel zet ik op een rijtje waar je op kunt letten wanneer je naar een geschikte behandelende arts op zoek bent.

De kosten

Vanzelfsprekend kijk je als eerste naar de kosten, want dit kan bij de verschillende aanbieders nogal veel schelen. Kijk welke behandeling precies kost, wat je daarvoor krijgt en vergelijk deze prijzen met de concurrenten. Wat voor tijd krijg je ervoor, wat is inbegrepen en wat niet, hoeveel nacontroles zitten erbij, wat als er wat mis gaat? Allemaal vragen waar je op kunt letten tijdens het prijs vergelijken.

Vergoeding

Dit heeft niet zozeer met de aanbieders te maken, maar met de verzekeraars. Ogen laseren wordt nooit vergoed vanuit je basisverzekering, maar sommige verzekeraars bieden wel een (deel) vergoeding van het ooglaseren. Dit kun je nakijken bij je verzekeraar en ook hier kun je even de verschillende partijen vergelijken. Het is natuurlijk wel zo fijn als je een vergoeding krijgt!

Geschiktheid

Sommige mensen zijn niet geschikt voor het ooglaseren, dit kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld extreme droge ogen of een te dun hoornvlies. Bij een intake worden je ogen als gecontroleerd, dus je weet direct of je wel of niet in aanmerking komt voor de behandeling. Je bent geschikt voor een behandeling bij een minafwijking tussen de -0,75 en -10 of bij een plusafwijking tussen de +0.50 en +4,5.

Tip!
Om gemakkelijk de verschillende aanbieders en kosten te vergelijken, kun je een kijkje nemen op de site van Ooglaservergelijking. Hier kun je allerlei dingen wat betreft een ooglaserbehandeling vergelijken en zo kiezen wat het beste bij jou past, erg handig! Daarnaast vindt je hier ook recensies van ooglaserklinieken, een persoonlijke ervaring is natuurlijk fijn om te lezen.

Zou jij je ogen laten laseren?

Handtekening Jamey