Je ziet op mijn blog weleens tips voorbij komen voor bruiloften, met name gericht op de decoratie en op de vrouw. Maar in dit blog wil ik meer vertellen over de modetips voor mannen! Want het is natuurlijk ook voor de man belangrijk om er piekfijn uit te zien op de grote dag. In dit blog zie je enkele tips die je kunt gebruiken bij het uitkiezen van het trouwpak. Lees je mee?

De kleur van het pak

Misschien wel de belangrijkste vraag, voor welke kleur pak ga je? Tegenwoordig zijn de kleuren donkerblauw en (licht)grijs erg hip, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor ouderwets zwart of juist een opvallende kleur zoals bordeaux rood. Misschien weet je zelf al precies wat je wil, maar vraag bijvoorbeeld ook eens rond en pols voorzichtig bij je verloofde wat zij mooi vindt.

De pasvorm

Een pak moet natuurlijk perfect passen. Er is niks storender dan een te groot of te klein jasje of broek. Laat daarom jezelf goed opmeten zodat je perfect weet welke maten jij hebt voor het juiste pak. Dit kun je professioneel laten doen door een coupeuse, of je kunt dit zelf doen. Bepaal daarbij ook uit welke delen het pak moet bestaan. Draag je bijvoorbeeld alleen een jasje, blouse en broek? Of wil je ook een stropdas, gilet etc.? Vergeet ook niet om hier rekening mee te houden tijdens het opmeten.

Het pak uitkiezen

Wanneer je weet wat je wil en je de juiste maten hebt, kun je gaan kiezen. Mijn aanrader de Trouwpakken van Honeymoonshop.nl! Op deze webshop vind je allerlei soorten pakken van verschillende designers. Daarnaast zijn er veel inspiratiefoto’s te vinden op de website, waardoor je goed kunt inschatten hoe het pak op een lichaam zit. Dat is natuurlijk altijd fijn tijdens het uitzoeken van een pak!

Ga jij jouw verloofde dit artikel laten lezen? En hoe heeft jouw man zijn trouwpak gekocht? Ik ben benieuwd!

Modetips voor de man: trouwen!