Het moderne wonen staat tegenwoordig bekend om het gebruik van natuurlijke materialen. Het zorgt voor rust en kalmte en hierdoor voelen mensen zich al snel op hun gemak in een bepaalde ruimte. Vandaag vertel ik je er wat meer over. Lees je mee?

Tegenwoordig zijn wij allemaal steeds meer bezig met het milieu en of producten wel ecologisch of biologisch verantwoord zijn. Het is dan ook niet gek dat dit zich ook vertaald naar ons moderne interieur. Nou hoef je niet lang na te denken of je kunt al een aantal natuurlijke materialen opnoemen. Denk maar eens aan (stijger) hout, wol, katoen of bijvoorbeeld jute.

shutterstock_387551137

Moodboard

Omdat in een moderne woning steeds vaker gecombineerd word met materialen is het goed om vooraf een moodboard op te stellen. Zo kun je vooraf bepalen welke kleuren je wilt gebruiken en kun je duidelijk zien of dit matcht met de andere materialen die je wilt gaan gebruiken. Ik vind het zelf prachtig om steigerhout te combineren met lichte tinten of blauw.

 natuurlijke materialen 332807438

Wanneer je van een “warme” sfeer houd is het goed om te kijken naar natuurlijke materialen zoals hout. Dit kan natuurlijk in de vorm van een kast of tafel, maar denk ook eens aan het plafond. Bij Oostersemeubelen.nl hebben ze een prachtig assortiment aan natuurlijke meubelen. Neem daar zeker eens een kijkje!

natuurlijke materialen 240381874

Ben je zelf een beetje creatief? Neem dan ook eens wat leuke items uit de natuur mee naar huis. Je kan namelijk heel leuk met een paar mooie kiezelstenen een leuke onderzetter maken. Of met een mooie boomstronk een kroonluchter. Of als je niet heel handig bent, met dennenappels je herfsttafel op fleuren.

Een beetje modern wonen staat al snel gelijk aan een natuurlijke inrichting. Ben jij ook milieu bewust en hou je van natuurlijke materialen? Dan is een natuurlijke inrichting helemaal jouw stijl!

Wat vind jij van deze manier van modern wonen?

Handtekening Jamey