Foundations blijven één van de leukste dingen om uit te testen vind ik. Met name budget varianten wekken altijd mijn aandacht. Vandaag is het tijd om een hele betaalbare foundation te laten zien. Ik heb het over de Miss Sporty InstaGlow Foundation, hier vertel ik vandaag meer over. Is het een goede budgetoptie of kun je hem beter skippen?

IMG_9961.

De Insta Glow foundation zit sinds kort in het assortiment. Naast de foundation is er ook een primer te koop. De foundation is te koop in drie kleuren waarvan ik vandaag de lichtste kleur, 001 Ivory, laat zien. Doorgaans zijn de lichtste kleuren van drogisterij foundation’s alsnog te donker voor mijn bleke huidje maar nadat ik de kleur even had uitgetest dorst ik het wel aan.

IMG_9954.

De tube ziet er op het eerste oog wat klein uit maar toch zit er een hele gemiddelde inhoud in van 30 ml. Over het uiterlijk van de Insta Glow foundation kan ik kort maar krachtig zijn, ik vind het er ontzettend vrolijk uitzien.

De foundation belooft een flawless resultaat te geven en je gezicht te voorzien van een mooie glow. Geen matte foundation dus en doorgaans vind ik de foundation’s met een glans iets minder fijn omdat ik een vrij vette huid heb. Toch was ik ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat, zeker omdat de foundation ontzettend goedkoop is.

IMG_9967.

Bij het aanschaffen van een foundation is het erg belangrijk om voor de goede ondertoon te kiezen. Nu weet ik uit ervaring dat dit soms best heel lastig kan zijn. Zelf geef ik de voorkeur aan een foundation die wat neurtraler is en dus niet een overduidelijk roze of gele ondertoon heeft. De lichtste kleur Ivory heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een ondertoon die meer naar roze neigt. Ik heb zelf een warme ondertoon dus ik was op voorhand wel even bang dat dit geen match zou gaan worden. De kleur is overigens erg licht, zeker een pluspunt voor de dames met een zeer lichte huid! De foundation is qua substantie niet heel erg dik te noemen.

IMG_9979.

Op bovenstaande foto draag ik geen makeup. Mijn huid bevat de laatste tijden wat rode plekken en is redelijk onrustig. Daarnaast is mijn wang nog steeds herstellende van een ingreep van een aantal weken geleden dus de foundation had een grote klus te klaren. Hieronder kun je het resultaat zien.

IMG_0010.

Op bovenstaande foto draag ik naast de Insta Glow foundation ook mijn overige make-up. Het resultaat vind ik best mooi geworden. De foundation geeft inderdaad een mooie glow aan mijn gezicht. Opvallend genoeg is de kleur zelfs iets te licht voor me, zeker als je naar mijn nek kijkt. Dit is overigens iets wat me niet snel overkomt bij foundations uit de drogisterij. De foundations geeft een lichte tot medium dekking en is redelijk op te bouwen. Wel is het zo dat naarmate je de foundation meer opbouwt, des te zichtbaarder deze zal worden. Iets om rekening mee te houden dus.

Al met al ben ik best te spreken over deze nieuwe foundation van Miss Sporty. Voor het goede zal ik één tint donkerder moeten hebben maar verder ben ik erg te spreken. De foundation is in ieder geval goed betaalbaar want je betaald er slecht €4,99 voor, een prima prijs wat mij betreft.

handtek ellen