Schoonmaken, ik denk dat het niemands favoriete bezigheid is. Toch is het een taak die elke week weer terugkomt en moet gebeuren. Ik vind het zelf altijd erg leuk om in de routines van anderen mee te gluren. Daarom neem ik je vandaag mee in mijn schoonmaakroutine, lees je mee?

Badkamer en wc

Standaard mijn minst favoriete klusje, daarom begin ik hier altijd mee. Zelf start ik altijd met het stofzuigen van beide ruimtes. Daarna maak ik een sopje en doe ik de meubels af. De wc doe ik altijd wat grondiger, waarbij ik meerdere schoonmaakmiddelen gebruik. Ten slotte nog even beide ruimtes dweilen met mijn nieuwe Steam Mop van BLACK+DECKER. Ik ben altijd blij als dit klusje gedaan is en het weer lekker fris is!

De keuken poetsen

De keuken poetsen vind ik altijd wat minder erg om te doen. Elke dag na het koken zorg ik ervoor dat de keuken weer netjes is. Ik doe het aanrecht en fornuis af, pak de vaatwasser in en zorg dat het aanrechtblad leeg is. Eens in de zoveel tijd ga ik wat grondiger te werk en dan poets ik ook alle kastjes en de koelkast en diepvries. Ik vind het dan ook altijd fijn om sommige kastjes opnieuw in te delen, zodat alles weer netjes staat.

Stofzuigen en dweilen

Deze taak doe ik enkele keren in de week. Zeker met een baby vind ik het belangrijk dat de vloer extra schoon is. Ik begin altijd eerst met alles grondig stofzuigen, ik pak dan ook de bank en de kussens mee. Daarna ga ik dweilen, daarvoor gebruik ik de BLACK+DECKER 11-in-1 steam Mop. Wat een uitvinding! Dweilen is zo een stuk gemakkelijker. Ook zitten er losse onderdelen bij, zodat je het ook als handdweil kunt gebruiken voor bijvoorbeeld kleine oppervlaktes.

Wat is jouw standaard schoonmaakroutine? En heb jij nog favoriete producten die je gebruikt?