Mijn perfecte mascara routine

Ik draag tegenwoordig niet meer heel veel make-up. Een beetje concealer een beetje blush en uiteraard mascara. In dit artikel vertel ik jullie mijn geheimen voor mooi gekrulde en goed gesepareerde wimpers!

Ik kan écht genieten van wat tijd om te tutten met nieuwe make-up. Maar met twee kids en een druk schema kom ik er vaak niet aan toe of heb ik er gewoonweg geen zin in. Daarom is een korte snelle routine toch belangrijk. Zo loop ik tenminste niet als een spook de deur uit. Naast wat concealer en een blush focus ik mij vooral op mijn wimpers.

Wat gebruik ik:
– een primer
– de Lancôme hypnose mascara
– Mini mascara
– Wimperkruller van tweezerman

Lancôme cils booster XL

Stap 1: Not to prime is a crime!

Als je rechte wimpers hebt, zoals ik, is het écht handig om vooraf je wimpers te primen. Kort gezegd is dit een laagje “blanke” mascara die er voor zorgen dat je wimpers wat langer worden en makkelijker te krullen zijn. Ik heb zelf twee soorten. De Lancôme Cils Booster XL en de Givenchy Base Mascara Perfecto. Beide zijn echt erg fijn. Maar omdat ik zelf ook de mascara van Lancôme gebruik pak ik de Cils Booster XL vaker. Van de primer breng ik 1 laagje goed aan. Zorg er goed voor dat je alle wimpertjes mee pakt en goed separeert. Dit is immers de basis voor de rest van je mascara!

Stap 2: het krullen!

Om de wimpers te krullen gebruik ik mijn wimperkrultang van Tweezerman. Maar in principe is vrijwel iedere wimperkruller prima. Je begint bij de aanzet (dus helemaal dicht op je oog). En dan druk je de kruller dicht. Daarna die je de krultang iets omhoog en druk je hem weer dicht. Dit doe je een aantal keer, en iedere keer ga je iets verder omhoog tot je je hele wimpers hebt gekruld.

Stap 3: nog een keer de primer

Om er voor te zorgen dat de krul de hele dag echt mooi blijft zitten breng ik zelf graag altijd nog een laagje primer aan. Uiteraard daarna even goed laten drogen.

favoriete mascara

Stap 4: de mascara aanbrengen

Afhankelijk van hoe gesepareerd mijn wimpers zijn pak ik de mascara er bij. De ene keer (vooral als ze heeeel goed gesepareerd zijn) pak ik mijn Urban Decay Perversion mascara. De andere keer pak ik mijn favoriet van Lancôme. De hypnose uiteraard! Mijn voorkeur heeft waterproof mascara omdat de krul dan nog beter blijft zitten.

mascara

Voor de onderste wimpers gebruik ik de lash define skinny mascara van Kruidvat omdat dit borsteltje echt ontzettend klein is. Daarmee kun je de kleinste wimpertjes perfect mee raken zonder je gezicht onder te smeren met mascara.

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn stap voor stap verhaal over mijn mascara routine!

Mijn perfecte mascara routine-2