De mooie temperaturen zijn weer in aantocht, tijd om weer te gaan genieten van en in je tuin! Ik vond het zelf best lastig om van onze tuin een sfeervolle plek te maken om te ontspannen. Toch hebben wij nu een tuin waar we enorm blij mee zijn. In dit artikel deel ik graag mijn vijf onmisbare items voor in de tuin met je, zodat ook jij deze zomer heerlijk kunt gaan genieten!

Een fijne lounge- of tuinset.

Niet te missen is natuurlijk een fijne lounge- of tuinset. Niets is fijner dan na een drukke werkdag neerploffen in je tuin met een goed boek en een lekker wijntje. Wanneer je wat minder plek hebt, is bijvoorbeeld de Dedon Mbrace Schommelstoel een goede aanschaf. Als je buiten fijne meubels hebt staan, trekt het nog meer aan om in de zomer lekker buiten te zitten in plaats van binnen!

Een ligbed

Ultiem ontspannen doe je natuurlijk op een heerlijk ligbed! Heb je niet de ruimte voor een complete tuinset? Schaf dan een ligbedje aan. Zo kun je toch lekker genieten van het zonnetje en lig je er wel comfortabel bij.

Planten en bloemen

Het gebruik van planten en bloemen in je tuin zorgt voor een sfeervolle en gezellige uitstraling. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een grasveld aan te leggen en dit als groen te gebruiken. Maar je kunt ook een aantal mooie planten aanschaffen en deze in je tuin planten. Liever wat minder werk? Schaf dan wat leuke bloempotten aan, bijvoorbeeld de Ferm Living Bau Pot van en leuk je tuin op. Het fijne van bloempotten? Je kunt regelmatig wisselen met de plant of bloem die je erin doet!

Decoratie

Een simpele en wat goedkopere manier om je tuin een andere uitstraling te geven, is het gebruik van decoratie. Plaats een kaarsenplateau op je tafel (haal deze wel binnen als het regent), hang een tuinposter aan de muur of hang wat lampjes op. Leuke dienbladen scoor je bijvoorbeeld van ontwerper Dawn Sweitzer. Zo geef je je tuin al snel een andere look!

Tuinverlichting

Zoals ik hierboven ook al vernoemde, is het gebruik van verlichting een belangrijke sfeermaker voor je Design tuinmeubelen. Tuinverlichting zorgt niet alleen voor licht, maar zorgt ook voor gezelligheid wanneer je op een warme zomeravond nog wat langer buiten zit. Of je nu kiest voor hanglampjes rondom je tuinset, of een leuk vloerlampje, verlichting is een absolute must!

Wat is voor jou onmisbaar in de tuin?