Zoals je misschien al wel hebt gezien zijn wij onlangs lekker een lang weekend naar Londen geweest. Dit keer niet met het vliegtuig! Maar met de ferry van DFDS! Benieuwd hoe dit was? Lees dan snel verder. 

We zijn al een keer met het vliegtuig gegaan, maar met de boot is echt een compleet nieuwe ervaring. Van uit Duinkerke (net over de grens in Frankrijk en slechts drie uurtjes rijden van uit Nijmegen) vertrekt er elk uur een Ferry die je binnen 2 uurtjes in Dover brengt (klik hier voor meer traject informatie). Een leuke mini road trip al zeg ik het zelf! Vanaf Dover rijd je in 2,5 uur naar hartje Londen. Maar ben je een beetje avontuurlijk en vind je het leuk om nog wat andere plaatsen te bezoeken, neem dan zeker de weg langs de kust. Het duurt wat langer, maar je komt dan wel echt langs leuke plaatsjes zoals Canterbury. 

Op de boot is ook echt voldoende te doen, maar voor ik op de zaken vooruit loop vertel ik je graag wat meer over hoe onze reis verliep. 

Met een kleintje zoals Noé op pad gaan vergt wel wat voorbereiding. Er gaat genoeg “zooi” mee om een weeshuis te voorzien. En wanneer je toch een flink eind gaat reizen is een beetje comfort en ruimte een echte must. Wij hebben uiteindelijk een grote koffer, een kleine koffer en onze nieuwe Nuna SENA Aire reisbed meegenomen. En daarnaast moest natuurlijk ook de kinderwagen nog mee. Gelukkig zijn we met de nieuwste Peugeot 3008 gaan rijden en hadden we aan ruimte en comfort geen gebrek. En ook voor Noé was dit helemaal geweldig want deze SUV heeft een mega cool panorama schuif dak, kortom niet slapen maar heerlijk naar buiten staren. 

Dfds

Daar gaan we dan!

Na een rit van 3 uur naar Duinkerke begon ons avontuur. De ene na de andere paspoort controle om uiteindelijk in de rij te staan om op de ferry van DFDS te komen. Gelukkig duurde het wachten niet heel lang en konden we na een half uurtje aan boord. Best spannend om zo voor het eerst een schip op te rijden. Tip: neem al je belangrijke spullen of dingen die je nodig kan hebben met bijvoorbeeld kinderen mee uit de auto want je kunt na vertrek uit de haven de auto niet meer in. 

De Ferries varen af en aan in de haven. Elk uur vertrekt er wel weer een nieuwe ferry naar Engeland. Wij hebben er bewust voor gekozen om de ferry van 12 uur ‘s middags te nemen. Zo hoefden we niet al te vroeg op en kwamen we ook perfect getimed aan in ons hotel. 

Genoeg te doen..

Op de ferry is ook echt zat te doen. Het is slechts twee uur varen dus je hoeft geen mega lange periode te overbruggen. Maar iets te doen voor de kinderen of even rustig ontbijten is wel erg fijn! Op de ferry heb je diverse restaurantjes waar je onder andere fish & chips kunt bestellen.  Maar er is ook een leuke piraten speelhoek en een leuk winkeltje waar je souvenirs, snoepjes, speelgoed en drank kunt kopen. En als je naar het voorste restaurant gaat heb je ook nog eens een prachtig uitzicht (mits het niet te mistig is). 

Zelf hebben we grotendeels van de tijd buiten gestaan op het dek. Het was niet heel erg koud en daardoor konden we echt even lekker genieten van de rust op zee. En ja, uiteraard ook even wat cliché foto’s maken met de kleine. Dit is toch té leuk voor in het plakboek?!

Wij zijn eind mei gegaan. Het was dus ook niet mega druk. We hadden dus echt alle ruimte om lekker vrij rond te lopen. Nou dacht ik zelf dat ik echt niets zou merken van de golven. Maar na het eerste uurtje kreeg ik toch een beetje last van zeebenen. Ik werd niet misselijk of zo, maar de golven maakte me wel een klein beetje duizelig. 

Ik kan iedereen de ferry van DFDS aanbevelen. Het is zo dichtbij, makkelijk en ook nog eens goedkoop! Voor meer informatie over de vertrektijden en prijzen adviseer ik je om even een kijkje te nemen op de site van DFDS. Het kost je misschien meer tijd om van deur tot deur in Londen aan te komen. Maar als je net als ons ook nog wat andere plaatsjes in Engeland wilt ontdekken is het de reis absoluut waard! 

Deze foto is gemaakt op onze eerste stop, Canterbury.

Wij hebben echt genoten van deze mini roodtrip. Hoewel ik stiekem ook wel een beetje tegen de reis op keek is me dit 100% mee gevallen. En eerlijk is eerlijk, ik zou volgende keer weer zo de ferry van DFDS pakken in plaats van een vliegtuig!

Heb jij al eens de overtocht naar Engeland gemaakt met de boot van DFDS?

Handtekening Jamey