Je leest het goed! Ik ga met de boot naar Londen! Nou zullen de meeste mensen denken waarom met de boot, nou heel simpel. Engeland is een prachtig land waar je nog zo veel moois kan zien. En ik ben nu al een aantal keren met het vliegtuig naar Londen gegaan waardoor ik eigenlijk alleen de stad heb gezien en verder niets, en dat terwijl mijn roots hier liggen. Zonde toch?

Met DFDS Seaways kun je vanaf Duinkerken met de boot naar Dover varen. Je auto kan gewoon mee, zelfs wanneer je met de motor, camper of caravan gaat kan je deze aan boord meenemen. De overtocht is maar 2 uur varen dus je kunt prima even relaxen voor je aan land komt.

Eenmaal aangekomen in Zuid-Engeland kun je je reis zelf helemaal uitstippelen. Wij hebben de route al helemaal gepland. Zo willen we via de kust naar Londen reizen en op de terugweg via het binnenland. We zullen dan in ieder geval niets meer missen van het prachtige landschap!

Zoals ik al vertelde gaan wij vertrekken via Duinkerken. Dit is vanaf ons (Nijmegen) ongeveer 3 uur rijden. De hele dag door vertrekken en ferry’s van Nederland naar Engeland (en terug uiteraard). Je kunt dus heel makkelijk een tijd kiezen die voor jou past. Klik hier voor meer trajectinformatie. Wij hebben gekozen om de boot van 12 uur ’s middags te nemen. Een bewuste keuze want Noé slaapt in de ochtend altijd het beste door. En gezien de rit naar Duinkerken 3 uur duurt en je natuurlijk ook niet gelijk op de boot zit leek het ons het slimste om in de ochtend weg te rijden. Daarnaast kun je pas na 3 uur bij de meeste hotels inchecken dus eerder gaan had voor ons niet zo veel nut.

Wat kost dat dan?

Het zal je verbazen hoe goedkoop het eigenlijk is. Je boekt namelijk al een retourtje vanaf €90. Dit is voor een auto inclusief de inzittende. Daar kun je echt geen vliegticket voor boeken! De boot is overigens voorzien van diverse restaurantjes en winkeltjes dus je hebt in de twee uur durende vaart ook nog wat te doen.

De Peugeot 3008 waarmee wij zullen gaan roadtrippen.

De Peugeot 3008 waarmee wij zullen gaan roadtrippen.

Roadtrippen!

We gaan nu maar 4 dagen naar Engeland. Eigenlijk net iets te kort om heel Zuid-Engeland te ontdekken. Toch gaan we proberen om zo veel mogelijk te zien. Zo hebben we op ons lijstje staan om naar Canterbury te gaan. Hier vertelde mijn oma altijd in geuren en kleuren over. En natuurlijk rijden we ook nog door naar Londen waar we lekker gaan genieten.

Ben je benieuwd naar onze trip, en wel je mij en mijn gezin volgen door Engeland? Volg mij dan op Instagram voor continue updates op Instastories.

Handtekening Jamey