Beweeg jij genoeg? Of kun je stiekem nog wel wat meer bewegen? Genoeg beweging is ontzettend belangrijk. Het helpt je bij het voorkomen of verhelpen van overgewicht, je blijft fit en gezond en je spieren blijven sterk. Toch blijkt het dat veel mensen het lastig vinden om dagelijks genoeg beweging te krijgen. In dit artikel geef ik je een aantal simpele tips hoe jij toch genoeg kunt bewegen.

Kleine aanpassingen in je ritueel

Waarschijnlijk heb jij iedere dag een vast ritueel. Bijvoorbeeld met de lift naar boven op je werk, de hele dag op kantoor zitten en thuis neerploffen op de bank. Door wat kleine aanpassingen door te voeren in je dagelijkse ritueel, kom jij al snel aan meer beweging. Neem bijvoorbeeld altijd de trap in plaats van de lift. Heb je een zittend beroep? Ga dan in je pauze een stukje wandelen met je collega’s. Zo krijg je wat frisse lucht én je beweegt. Heb je in de avond geen puf meer om te gaan sporten? Probeer je dan aan te wennen dat je iedere avond nog een stukje wandelt of fietst.

Met de fiets naar het werk

Ga jij al met de fiets naar het werk? Of pak je altijd de auto of het openbaar vervoer, omdat dit makkelijker is? Probeer eens wat vaker de fiets te nemen! Buitenlucht doet de mens goed en daarnaast heb je meteen je dagelijkse dosis beweging binnen. Is jouw werk net té ver om te fietsen met een normale fiets? Of kun je vanwege bepaalde omstandigheden niet lang fietsen? Denk dan eens over de aanschaf van een elektrische fiets! Bij E-bikes online kun je tal van elektrische fietsen vinden. Met een elektrische fiets wordt fietsen leuk en gemakkelijk! Kies voor een model wat bij jouw lengte, figuur en doelstelling past. Zo pak jij voortaan met plezier de fiets naar het werk. Met dat extra steuntje in de rug, wordt fietsen leuk in plaats van zwaar. Jij hebt toch je beweging van de dag, maar hoeft er niet voor naar de sportschool. Ik zeg: ideaal!

Wat doe jij om meer beweging te krijgen in je dagelijkse leven?

Handtekening Jamey