Mascara hoort wat mij betreft bij de basis van een make-up look. Ik kan in ieder geval echt niet meer zonder. Een fijne mascara is erg persoonlijk, wat de één fijn vind werken is voor de ander wellicht het tegenovergesteld. Vandaag een battle tussen twee mascara’s, de Maybelline The Falsies Push Up Drama en de Mega Volume mascara van Etos. Welke vind ik fijner werken? Vandaag vergelijk ik ze met elkaar.

IMG_0751.

Mascara Battle

Vandaag een mascara battle, ik laat twee verschillende mascara’s zien. De één wat duurder dan de ander maar doorgaans vind ik dat niet veel zeggen. Ik heb genoeg fijne budget mascara’s in mijn stash die ik minstens net zo fijn vind als de duurdere varianten. Ik had nog twee mascara’s die nog klaar lagen dus het leek me een leuk idee om ze eens met elkaar te vergelijken.

Beide mascara’s zijn vrij nieuw, althans de Maybelline mascara wel. Etos had natuurlijk altijd als mascara’s te koop maar hebben onlangs het uiterlijk in een nieuw jasje gestoken. Of de mascara daadwerkelijk van samenstelling is veranderd durf ik niet met zekerheid te zeggen. Desondanks is de mascara van Etos nieuw voor me want ik heb nog geen ervaring met de mascara’s van Etos. Met Maybelline mascara’s ben ik wel bekend en deze vind ik over het algemeen altijd erg prettig werken.

IMG_0763

Maybelline – The Falsies Push Up Drama  € 15,49

Ik begin met de mascara van Maybelline, The Falsies Push Up Drama mascara welke sinds februari te koop is. De mascara ligt qua prijs vrij gemiddeld ten opzichte van andere drogsterijmerken. Het uiterlijk van de mascara vind ik er erg leuk uitzien, het is een vrolijk geheel met de rode en roze details. De creamy formule van de mascara zou volgens Maybelline slechts met enkele bewegingen voor een intense oogopslag moeten zorgen en het uiteindelijke resultaat zou er voor moeten zorgen dat het lijkt alsof je valse wimpers draagt. Ik ben erg benieuwd naar deze mascara. Zo op het eerste ook ziet het erg in ieder geval goed uit.

mascara battle

Etos – Mega Volume mascara  € 3,99

We gaan verder met de mascara van Etos, de Mega Volume mascara. Met de verpakking van de mascara is niks mis, het is wellich ietwat simpel maar goed, daar is de prijs ook naar. Het ziet er in ieder geval prima basic uit. Het doel van deze mascara is simpel, veel volume geven aan je wimpers, kort maar krachtig dus en dat is ook precies waar ik aan denk als ik de mascara zie.

Qua verpakking vind ik de mascara van Maybelline toch wel echt mooier, het oog wil immers ook wat natuurlijk. Gelukkig gaat het niet alleen om hoe het product eruit ziet, de werking ervan is nog belangrijker.

mascara battle

Laten we de borsteltjes eens bekijken van beide mascara’s. Links zie je het borsteltje van Maybelline en rechts die van Etos. De mascara’s zijn qua borsteltje heel verschillend. Het borsteltje van Maybelline is een plastic borsteltje terwijl die van Etos met haartjes is. Persoonlijk vind ik borsteltjes van plastic fijner werken voor mijn wimpers.

Op onderstaande foto’s laat ik het resultaat op mijn wimpers zien van beide mascara’s.

mascara battle

rimmel.

Maybelline – The Falsies Push Up Drama

etos

etos.

Etos – Mega Volume mascara

Ik heb beide mascara’s één hele dag gedragen om ze goed met elkaar te kunnen vergelijken. Ze zijn overigens beiden niet waterproof waardoor ik ze ook op dat gebied goed met elkaar kon vergelijken.

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen dat ik ze beiden niet fantastisch vind, ik vind ze voor mijn wimpers niet heel fijn werken. De Etos mascara geeft mijn wimpers wel wat volume maar niet ontzettend veel. De mascara van Maybelline doet dit wel wat beter, voor mijn gevoel hebben mijn wimpers bij deze mascara net even wat meer volume.

Het borsteltje van de mascara van Etos vond ik fijner werken omdat het niet teveel product aan blijft zitten, iets waar de mascara van Maybelline wel last van heeft waardoor het wat sneller gaat klonteren. Door de hoeveelheid mascara die op het borsteltje blijft zitten separeerd de mascara van Maybelline mijn wimpers minder goed waardoor het net wat meer een “spinnenpoot” effect geeft.Beide mascara’s blijven overigens wel prima op hun plek gedurende de dag en gaan niet brokkelen. Ook al zijn de mascara’s niet waterproof, ze bleven prima zitten. Ik heb hele waterige ogen en bij het minst of geringste tranen mijn ogen al. Vaak lopen mascara’s bij mij snel uit en heb ik vaak een waterproof mascara. Deze test kwamen zowel Maybelline als Etos prima door wat mij betreft.

Als ik echt moet kiezen en alles tegen elkaar afweeg in deze mascara battle, en daarmee rekening houd met de prijs van de mascara’s dan zou ik kiezen voor de mascara van Etos. Simpelweg omdat deze een stuk goedkoper is en mijn wimpers net een iets minder spinnenpoot effect geeft. Desondanks zal ik beide mascara’s niet heel snel opnieuw kopen omdat ze beiden mijn Max Factor mascara niet verslaan.

The Falsied Push Up Drama mascara van Maybelline is te koop bij alle gangbare drogisterijen en de mascara van Etos is te koop in alle Etos filialen.

Wat is jou favoriete mascara?

handtek ellen