Ongelofelijk hoe snel het allemaal gaat. Ik lees nog wel eens terug hoe de eerste maand is gegaan. En als ik dan kijk hoe Noé in die paar maanden tijd ontwikkeld is sta ik er echt van te kijken. In de afgelopen 6 maanden heb ik een hoop geleerd en daardoor heb ik voor alle (aanstaande) moeders een paar tips. Lees je mee?

Slaap lekkerder met een Sleepyhead

En dan heb ik het niet alleen over de kleine, maar ook over jezelf. Doordat de Sleepyhead een geborgen gevoel geeft slaapt je kleine een stuk sneller in. Wij zijn een poos geleden begonnen met dit nestje omdat Noé nogal veel wiebelt in haar slaap waardoor ze snel wakker werd in haar “grote” bedje. Maar omdat ze ook nog wel eens tussen ons in ligt vind ik het ook een veiliger gevoel als ze in haar nestje tussen ons in ligt. Zo kunnen wij niet in onze slaap op haar rollen, maar kan ze toch even bij ons slapen (in iedergeval tot ze diep in slaap is). 

Koop niet te veel kleertjes vooraf

Ik maakte de fout om vooraf veel te veel te kopen. Natuurlijk had ik geen idee hoe snel Noé zou groeien waardoor veel spulletjes maar een enkele keer gedragen zijn of niet voor het juiste seizoen waren (lees een korte broek in de winter).

Investeer in een draagzak of draagdoek

It’s worth it! Vooral als je wat langer van huis weg wilt, bijvoorbeeld voor een dagje shoppen. Het is voor de kleine heerlijk om dan tegen papa of mama aan te hangen en toch ook een beetje rond te kunnen kijken. En daarbij is het ook wel lekker voor de afwisseling. Ik zelf heb nu een Mei Tai draagdoek van ByKay en heb er tot nu toe alleen maar plezier van gehad. In het begin dacht ik dat het echt een gedoe zou zijn maar het valt echt reuze mee. Een keertje oefenen en vervolgens knoop je hem overal vliegensvlug om!

Luister naar je gevoel

Toen Noé 4 weken oud was en nog steeds na elk flesje huilde was ik het zat. Ze kreeg ook steeds meer last van “uitslag” en hield soms maar niet op met huilen. Na 6 tripjes naar de huisarts die me maar elke keer een ander zalfje mee gaf was ik het zat. Ik gaf aan dat ik dacht dat het misschien wel eens een koemelk allergie was. Maar nee, dat vonden ze niet passen bij haar symptomen. Toch ben ik zo eigenwijs geweest om mijn eigen gevoel te vertrouwen en stug door te zetten. Uiteindelijk bleek het inderdaad een koemelk allergie te zijn en nu is ze het vrolijkste meisje van 6 maanden oud die ik ken. Zo zie je maar dat je soms echt naar je eigen gevoel moet luisteren!

Ik hoop echt dat jullie ook wat aan mijn tips hebben. Laat mij vooral weten of je het leuk vind om dit soort dingen te lezen in de comments!

Handtekening Jamey

#mama #mommy #sleepyhead