mp

Make-up kopen. Wie houdt er niet van? Ik vind het leuk om rond te kijken op sites zoals Marktplaats om voor een relatief kleinere prijs mooie make-up te kopen. Toch is het niet altijd makkelijk. Vandaag geef je wat tips waarmee je minder snel een miskoop zal begaan.

IMG_6395...

Marktplaats, wie kent het ondertussen niet? Het is dé plek als je op zoek bent naar tweedehands en vaak ook nieuwe spullen voor een fijnere prijs als in de winkel. Hoewel marktplaats veel voordelen kent zit er toch ook best een hoop nadelen aan. Denk bijvoorbeeld aan internetoplichting. Je ziet iets staan wat je graag wilt hebben, neemt contact op met de verkoper in kwestie, betaald en vervolgens krijg je het gekochte artikel nooit binnen. Eén van de velen dingen die Marktplaats ook minder leuk kan maken.

Zelf zit ik ook veel op Marktplaats. Ik verkoop en koop zelf ook regelmatig dingen. In het verleden heb ik best vaak make-up gekocht op deze manier en ik geef toe, wat is er nou fijner dan een mooie lipstick van een duur merk te kopen voor een stuk minder dan de aankoopprijs. Klinkt ideaal toch?
Vervelend genoeg zitten er ook een hoop personen op marktplaats die doen alsof ze mooie Dior of Chanel producten verkopen maar in werkelijkheid zijn dit ingekochte make-up producten van webshops als Aliexpress, Buy in coins of Ebay. En ja, daar staan inderdaad “Chanel” lipsticks te koop voor 3 euro per stuk. Maar zijn ze ook origineel? Nee dat niet. Nu ben ik al best heel lang bezig met make-up en weet onderhand eigenlijk altijd wel de replica producten te onderscheiden van de originele maar ik merk dat een hoop meiden/vrouwen daar nog wat minder ervaring mee hebben.
Vandaag vertel ik wat tips hoe je sneller kunt voorkomen een replica product te kopen.

IMG_0731...

Tip 1:  De verkoper
Eigenlijk zegt de naam en de overige advertentie’s van de verkoper al genoeg. Heeft de koper als naam een soort van shop zoals “makeuponline”, goedkopemakeup” etc? Grote kans dat dit inkopers zijn van goedkope replica make-up. Kijk ook eens bij de andere advertentie’s wat zie je? Nog heel veel advertentie’s met partijen van een bepaald merk? Dan zou ik er zeker niet mee in zee gaan.

Tip 2: De prijs
Eerlijk, al je MAC lipstick voor 7,50 ziet staan in 10 stuks tegelijk? Trap er niet in! MAC lipstick zijn 19,50 in de winkel. No way dat iemand “nieuwe” lipsticks voor 7,50 zal verkopen. Als de prijs te mooi is om waar te zijn dan is dat vaak ook zo.

Tip 3 fotos
Let goed op de foto’s. Staan er alleen afbeeldingen bij van internet? Skippen die hap. Mocht je toch echt heel veel interesse hebben dan kun je de verkoper mailen met de vraag of hij of zij eigen foto’s kan sturen. Wees zo slim om een naam tag erbij te vragen (papiertje bij het product met zijn of haar eigen naam erop) Verder kun je bij twijfel altijd naar de code vragen die ter controle van echtheid op een product staat zoals bijvoorbeeld van oogschaduwpalettes van Urban Decay.

Tip 4: Google!
Twijfel je enorm over een bepaalde verkoper? Google of je negatieve ervaringen kan vinden en mocht je twijfelen aan de oprechtheid met betrekking tot opsturen nadat je betaald hebt? Je kunt op www.mijnpolitie.nl een iban check doen. Zo kun je zien of er eerdere meldingen zijn gedaan van fraude over een bepaald persoon.

Wellicht nog wel het belangrijkste, volg je gevoel. Voelt een bepaalde aankoop niet goed, doe het dan vooral niet. De keren dat ik zelf ben opgelicht zijn niet meer op de vingers van twee handen te tellen helaas. Hopelijk heb je wat gehad aan mijn tips!

Koop jij weleens make-up via Markplaats?

handtek ellen