Het is weer tijd voor een MAC lipstick review! Vandaag zal gastblogger Ellen ons vertellen over de MAC Cosmetics – Twig, een prachtig oud roze satin lipstick. Benieuwd? Lees dan snel verder!
Laat ik mezelf eerst even in het kort voorstellen. Ik ben Ellen, 31 jaar oud en blog zelf al een aantal jaartjes over alles op het gebied van beauty. Ik heb ruim 2 jaar een blog gehad (misschien ken je die wel; nailsforfun.nl). Sinds een aantal weken is dit veranderd in Pumpkins and Cherries. Op mijn eigen blog kun je voornamelijk artikelen over beauty en lifestyle terugvinden. Vandaag schrijf ik voor het eerst een gastartikel op Beauty Unboxing. Zo nu en dan kun je review van mijn hand hier terugvinden op het gebied van beauty of huidverzorging. Vandaag start ik met een review over mijn favoriete make-up merk, MAC Cosmetics!

MAC Cosmetics – Twig

Vandaag bespreek ik een lipstick van MAC. Ik heb ongeveer drie jaar geleden kennis gemaakt met dit merk en sinds mijn eerste aankoop kan ik niet anders zeggen dat ik dit hands down één van de beste make-up merken vind. Met name de lipsticks zijn ontzettend fijn en ik heb in drie jaar tijd een aardige verzameling opgebouwd. Sinds kort heb ik een nieuwe aanwinst in mijn stash waar ik al langere tijd erg benieuwd naar was, Twig! Ik ben dol op de wat natuurlijkere tinten en Twig past wat dat betreft helemaal in mijn straatje. Ben jij ook dol op dit soort kleuren, dan zou Twig best eens een fijne lipstick kunnen zijn voor je.
MAc Cosmetics - Twig 2
Voor degene die nog niet bekend zijn met het merk, MAC heeft haar lipsticks onderverdeeld in verschillende soorten met elk hun eigen finish. Twig heeft een satin finish en zit daarmee tussen een glanzende en matte finish in. Persoonlijk vind ik dit één van de fijnste soorten van MAC. De inhoud van een normale lipstick van Mac, zoals deze, is 3 gram. Dit is een redelijke standaard inhoud en hier doe je dan ook wel even mee. Ik heb in ieder geval nog geen lipstick van MAC helemaal op kunnen maken en sommigen gebruik ik wel echt meerdere keren per week.
 MAc Cosmetics - Twig 1
De lipsticks zitten in een matte zwart doosje. De lipstick zelf heeft een kogelvormige huls en ziet er op het oog mooi uit. Het enige nadeel is dat als je meerdere lipsticks hebt dat je niet op het eerste oog ziet welke kleur het is. Ik bewaar mijn lipsticks dan ook in het doosje in de lipstickhouder. Een andere oplossing is door de lipstick ondersteboven in een houder te bewaren want onderop zit een sticker met daarop de naam.
IMG_37311
Twig is een mooie oudroze kleur met een hintje paars erin. Het pigment is ontzettend goed, waar de satin lipsticks ook om bekend staan. De substantie van Twig is gelukkig niet al te droog waardoor het aanbrengen redelijk makkelijk gaat. De lipstick blijft ook goed op z’n plek gedurende de dag en houdt het bij mij ongeveer vier uur uit afhankelijk van hoeveel ik heb gegeten of gedronken. Een drankje overleefd Twig met gemak en een kleine maaltijd zoals een broodje ook wel. Na een avondmaaltijd zul je de kleur wel moeten bijwerken.
IMG_37351
Zoals je op de full face foto kunt zien geeft Twig een klein glansje af maar naarmate de kleur langer zit wordt het nog wel wat matter. Zelf vind ik dit prettig maar als je meer van de glanzende lipsticks bent dan is een amplified lipstick een betere keuze.
Persoonlijk ben ik erg tevreden over de kleur, wel is het zo dat het voor mij niet een hele unieke kleur is aangezien Mac redelijk veel van dit soort tinten in het vaste assortiment heeft.
IMG_37441
MAC is goed te verkrijgen want zoiezo kun je online hiervoor terecht op de site van MAC zelf maar ook bij Douglas kun je het vaste assortiment bestellen. Twig zit in het vaste assortiment en kost EUR 19,50. Qua prijs zijn de lipsticks niet heel goedkoop maar tegenwoordig kost een lipstick van Max Factor toch ook al snel EUR 15,00 en dan ga ik toch echt liever voor een Mac lipstick.
handtek ellen