trap in een woonkamer

Je denkt er niet meteen aan als je je huis wilt opknappen, maar de trap is wel degelijk de moeite waard om aandacht aan te besteden. Je maakt er immers vaak gebruik van, en het oog wilt ook wat, dus zullen we eens kijken hoe je van jouw trap een pronkstuk kunt maken?

Onderhoudsvriendelijk en stijlvol

Met een traprenovatie nieuw leven in je trap blazen. Het liefst zo stijlvol en duurzaam mogelijk. Welke materialen kies je? Welk design of kleur voor de traptreden? Laat je informeren en inspireren door het grote aanbod. Een trap wordt veelvuldig gebruikt, dus is het belangrijk dat je het laat bekleden met slijtvast materiaal. Je hebt tenslotte geen zin om je trap na een paar jaar weer te laten renoveren. Je kan ook kiezen voor verschillende materialen en designs in je trap, zodat het geheel een nog charmantere of smaakvollere uitstraling krijgt.

Je trap bekleden met HPL

Een erg slijtvast product om je trap mee te laten renoveren is HPL. Dit materiaal is ook geluiddempend en kan in verschillende soorten designs worden geleverd. Handig voor als je kinderen hebt. HPL staat voor ‘high pressuredlaminate’. Het is een betaalbaar en duurzaam alternatief voor het plaatsen van een nieuwe trap. Ik lees dat het ook mogelijk is om een anti-sliplaagin het materiaal toe te laten voegen, niet onbelangrijk. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van deze planken op je trap. Een HPL traprenovatie is een echte aanrader voor huizen waarin de trap zeer veelvuldig wordt gebruikt.

De trap en je vloer

Het mooiste is natuurlijk als de trap overgaat in je vloer (of andersom). HPL platen zijn ook ideaal om te gebruiken als vloerbedekking. Kies een mooi design en pak meteen de hele gang of overloop aan! Het maakt het plaatje af. Hou er wel rekening mee dat HPL zal uitzetten of krimpen. Het is dus verstandig om het materiaal minimaal 48 uur in huis te laten liggen voordat je het laat plaatsen, (of zelf gaat plaatsen).

Een leven lang pronken met je trap

HPL platen zijn extreem hard en dus zeer slijtvast. Zo kan je na het renoveren van je trap voor de rest van je leven pronken met het design waar je voor hebt gekozen. En als je het zat bent dan is het materiaal gewoon te verven. Wel eerst even opschuren en ontvetten!