Onze nieuwe gastblogster Jessica heeft de afgelopen week de nieuwe Loving Blends Honing Goud collectie van Garnier getest. En goed nieuws voor de zwangere dames onder ons, de producten zijn zwangerproof bevonden! Lees je mee?

Ik heb deze week een aantal haar producten mogen testen uit de nieuwe “Loving Blends” collectie van Garnier. Ik heb “Honing Goud” gebruikt voor breekbaar en beschadigd haar. Deze is verrijkt met “Drie geheimen uit de Honingraat”: Royal Jelly (versterkt het haar), Bijenbalsem (beschermt het haar) en Honing (voor een intense voeding).

IMG_4083

Wat me meteen opvalt is dat er op de voorkant van de verpakking staat dat er geen “parabenen” in zitten. Tegenwoordig let iedereen steeds meer op de hoeveelheid chemische middelen die je via cosmetica binnen krijgt die mogelijk schadelijk zouden zijn voor je gezondheid. Dus als je een natuurlijke shampoo zoekt is dit wel een meer acceptabele shampoo die je zou kunnen gebruiken. Een parabeen is een bepaald soort conserveringsmiddel en staat namelijk ook op de zwarte lijst van stoffen die schadelijk zouden zijn voor je gezondheid op lange termijn. Ook aan zwangere vrouwen wordt geadviseerd om zoveel mogelijk parabeenvrije producten te gebruiken omdat parabenen schadelijk zouden kunnen zijn voor de ongeboren baby. Dus voor de zwangere onder ons, bij deze is het product ´zwangerproof´ bevonden. Wel zit er helaas SLES (sodium laureth sulfaat) in, een inmiddels beruchte stof die in de meeste shampoos zit die agressief voor je hoofdhuid zou kunnen zijn en je hoofdhuid droog en schilferig kunnen maken. Steeds meer mensen willen ook dit stofje zoveel mogelijk vermijden. Maar niet iedereen heeft hier last van, dus als je hier geen last van hebt hoef je de shampoo er zeker niet voor te laten. Maar nu op naar de resultaten!

IMG_4070

Garnier Loving Blends Honinggoud Herstellende Shampoo

Allereerst heb ik de shampoo gebruikt. De shampoo geeft een heerlijke honingzoete geur af waar je onder de douche al van kunt genieten. Het schuimt lekker en maakt mijn haar goed schoon en vetvrij. Na het wassen voelt mijn haar wel een beetje stug aan. Maar ik denk dat als je wat dunner haar hebt dit helemaal niet erg is als je wat meer volume in je haar wilt. Het klinkt misschien raar, maar shampoos die je haar(schubben) teveel herstellen en dus je haar glad maken daar word je ook niet blij van als je dun haar hebt. Dan hangt alles plat en slap op je hoofd en heb je geen enkel volume meer. Daar hebben de kappers dan ook volume permanenten voor uitgevonden. Hierbij word je haar eigenlijk gewoon beschadigd door de permanent, maar heb je dus wel volume. Maar goed, ook bij dun haar kun je de shampoo gebruiken maar zou ik de conditioner of masker achterwege laten.

IMG_4079

Garnier Loving Blends Honinggoud Herstellende Conditioner

Eigenlijk volstaat deze net als het haarmasker. Ik merk niet echt een verschil tussen de twee. Misschien dat het je haar nadien iets minder zwaar maakt. Maar ik vind dat het prima volstaat en dat je dit ook in plaats van het haarmasker kunt gebruiken.

IMG_4067

Garnier Loving Blends Honinggoud herstellend haarmasker:

Nou ik zelf heb alle mogelijke dingen met mijn haar gedaan. Geblondeerd /ontkleurd geverfd en zelfs gepermanent. Dus ik kan tussendoor wel wat flinke herstelbeurten gebruiken. Normaal heb ik na het wassen altijd flinke klitten in mijn haar maar het masker haalt ze er zo uit. Na het uitspoelen voelt het alsof je steviger dikker haar hebt die weer als het ware is opgevuld.  Wel zou ik het niet bij de haarwortels aanbrengen gebruiken als je nog volume bovenop je hoofd wil hebben. Verder is het makkelijk en snel uit te spoelen. Bij de meeste maskers en conditioners ben je toch wel en tijdje bezig om alles uit je haar te spoelen en blijft de badkamervloer nadien plakkerig van de crème. Maar dit is hier dus niet het geval. Het herstellend haarmasker zorgt voor een nog intensere heerlijke zoete honinggeur. Ik kwam na het douchen naar beneden en tijdens een serieus gesprek werd mijn man afgeleid door een geur. “Huh? Ik ruik cake”. Ik moest gelijk denken aan de gezegde “De liefde van een man gaat altijd door de maag”. Dus als je zin hebt in een romantisch avondje met je mannetje dan moet je deze shampoo met haarmasker zeker gebruiken van tevoren.

IMG_4074

Garnier Loving Blends Honinggoud Herstellend Serum

Eerder had ik deze serum al van het gewone Kruidvat eigen merk en dat vond ik prima. Deze serum werkt ook hetzelfde. Het geeft een mooie glans aan het haar en vooral als je erg droog haar hebt kunt je deze rustig gebruiken. Het lijkt je haar namelijk eerst vet te maken. Maar als het helemaal is ingetrokken is dat effect weg en heb je gewoon mooi glanzend haar dat er niet vet uitziet en niet zwaar word mits je niet te veel gebruikt. Je hoeft maar een paar druppels in vooral je droge haarpunten te doen. En wederom geeft het serum ook een lekkere honinggeur af die de gewone Kruidvat eigen merk niet heeft.

Eindoordeel

  • Goed herstellend voor je haar
  • Het masker en de conditioner maken je haar niet zwaar mits je het goed uitspoelt.
  • Ruikt heerlijk naar zoete honing.
  • Het zit niet vol met chemische middelen.
  • Al met al een prima verantwoord product voor een betaalbare prijs.

De Garnier Loving Blends Honing Goud producten zijn onder andere te koop bij de Kruidvat. De prijzen beginnen vanaf €3,49.

handtekening jessica