Dat ik het altijd druk heb is geen verrassing. Maar hoe ga ik daar mee om? Vandaag vertel ik alles over mijn manier van time management en geef je gelijk een paar van mijn tips. Lees je mee?

Een (fulltime) job, mijn eigen blog, en ook nog eens een eigen bedrijfje om over mijn sociale leven nog maar te zwijgen. Het is een behoorlijke opgave om alles te combineren. Gelukkig heb ik na een behoorlijke tijd mijn draai nu gevonden en gaat het nu een stuk beter. Toch is het een enorme opgave geweest en kan het nog steeds beter.

Speel open kaart

Het eerste wat ik heb gedaan is op mijn werk aangeven wat ik allemaal doe. Omdat ze mijn ambities goed begrijpen steunen mijn collega’s mij altijd en begrijpen ze het als ik even met spoed iets tussen door moet doen. Dit stukje begrip is voor mij erg belangrijk en zorgt er ook voor dat mijn collega’s niet gek opkijken als ik wat eerder weg moet.

timemanagement

Vooruit plannen is ook een manier van time management hoorde ik van een vriendin die de timemanagement opleiding volgt. Zo schreef ik voorheen op de dag zelf pas een artikel, maar heb ik mezelf nu aangeleerd altijd vooruit te plannen en minimaal 2 blogs klaar te hebben staan.

Plan een vaste dag/tijd in waarop je foto’s maakt. Zo kan je alles om je heen even vergeten en je focussen op de mooiste plaatjes schieten. Zo plan ik voor de outfit blogs vaak een middag in samen met Judith van Mama is Blut zodat we in 1 keer 4 of 5 outfits kunnen shooten.

Zorg voor regelmaat. Niet alleen voor je zelf is dit belangrijk, maar ook voor je lezers. Zo weten je lezers wanneer ze een bepaald artikel van je kunnen verwachten en weet jij ook wanneer je een bepaald artikel moet inplannen. Dit creëert ook gelijk rust voor jezelf.

Voor mij is er een wereld open gegaan sinds ik bezig ben met timemanagement en mijn tijd beter ben gaan indelen. Hopelijk heb jij ook iets aan deze tips!

Handtekening Jamey