Heb je binnenkort een afscheid te vieren? Dan wil je daar natuurlijk wel een leuk cadeau aan koppelen. Alleen lijkt het soms wel alsof alles al een keer gedaan en gegeven is. Voor het afscheid collega ideeën opdoen, doe je hier. Het is in ieder geval leuk om het persoonlijk te maken. Daarvoor heb je tegenwoordig dan ook genoeg opties. Op deze plek vind je een aantal van de beste. Daardoor kan je het voor jezelf ook net wat gemakkelijker maken om te kiezen. Bovendien wil je je collega ook iets leuks geven.

Beeldjes voor in huis

Blijvende herinneringen zijn er in vele vormen. Vooral kunstwerken passen daar heel goed bij. Dan kan je bijvoorbeeld denken aan stukken die passen bij de herinneringen die jullie hebben aan de tijd als collega’s. Mooie bronzen beeldjes in huis passen hier goed bij. Wanneer je niet voor één groot beeld, maar een verzameling kleine beeldjes kiest, dan kan je er ook nog eens een leuk geheel van laten maken. Dat is ook aantrekkelijk. Daar doe je jouw collega dus ook alleen maar een groter plezier mee. Kleine beeldjes zijn bovendien ook wat gemakkelijker te plaatsen. Dat speelt ook mee.

Een boek of blad maken

Een leuk cadeau met blijvende waarde kan je ook helemaal zelf maken natuurlijk. Of je laat dit doen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een eigen boek. Of het samenstellen van een eigen glossy. Verhalen van mensen die een band hebben met degene die het krijgt zijn altijd leuk. Wanneer je daar ook leuke foto’s bij hebt, dan wordt het natuurlijk nog leuker Het is niet alleen voor een afscheid een leuk idee. Er zijn allerlei leuke momenten waarop een eigen boek of tijdschrift waardevol is. Laat dit wel maken door een specialist in boeken.

Een gebruiksvoorwerp cadeau doen

Een cadeau moet natuurlijk wel een herinnering oproepen. Je gaat elkaar immers veel minder vaak zien wanneer jullie wegen scheiden. In dat geval is het leuk om te kijken naar gebruiksvoorwerpen. Vooral wanneer je die een persoonlijk tintje kunt geven. Denk bijvoorbeeld aan een koffiemok of een lunchtrommel. Daar kan je dan bijvoorbeeld een tekst of iets persoonlijks op laten drukken. Zo kan je dus ook die herinnering iedere keer opnieuw oproepen. Daarmee maak je het afscheid ook wat minder hard, want jullie blijven toch wat meer verbonden. Dat is in ieder geval ook de moeite waard.

Heel veel leuke mogelijkheden

Het is goed om je te beseffen hoe groot het aantal mogelijkheden eigenlijk is. Je kunt alle kanten op als het om een afscheidscadeau gaat. Het is vooral belangrijk om te bekijken wat voor type de persoon die vertrekt is. Aan de hand daarvan kan je al een goed beeld vormen van wat misschien leuk is. Daar komt dan ook nog bij dat er wel heel veel verschillende opties zijn. Mocht je het lastig vinden, dan kan je natuurlijk ook altijd hulp aan specialisten vragen. Op die manier weet je zeker dat je echt iets leuks zal vinden.