Op het strand Italie

Hoewel ik het heerlijk vind om af en toe wat tijd te spenderen op het lokale strandje bij mij in de buurt, er zijn toch echt een aantal dingen waar ik in Italie op het strand niet helemaal goed van werd. Herken jij je ook in deze dingen?

Het strand is natuurlijk super mooi en heerlijk vertoeven (als het geen +40 graden is). Het mooie uitzicht, kinderen die overal rondrennen en lekker aan het spelen zijn. Maar het is (naar mijn mening) net even wat anders allemaal als je in Italie zit, vergeleken met het strandje waar ik hier in Nederland altijd zit.

Dure (huur) bedjes

Om te beginnen, de achterlijk dure huur bedjes. Wij hebben op verschillende stranden rond om Lido di Jesolo gekeken naar de prijzen voor wat comfort en kwamen er al snel achter dat dit zo rond de 12,50 per bedje ligt. En nee, je kan geen bedje huren voor een paar uur. Je betaald gelijk voor een hele dag! Dat betekend als je met zijn tweeën bent je gelijk 25 piek kwijt bent voor een klein beetje comfort in de hitte! Bah bah.. Daar gaat het ijsjes budget.

Het zand dat aan je poten brand

En hier heb je dan op het strandje bij Watergoed geen last van! Maar goed, daar zijn de temperaturen ook niet heel vaak boven de 30 graden. Maar in Italië heb ik echt letterlijk mijn voeten goed verbrand. En dan na te gaan dat je na 25 euro te hebben betaald nog een takken eind door het zand moet rennen om bij het water te komen… En nee, je slippers aanhouden helpt helaas niet want het hete zand komt er gewoon tussendoor. Gelukkig hadden voor Noé hele handige Duukies Beach Socks. Die zijn echt perfect want Noé had gelukkig nergens last van.

Overal, maar dan ook OVERAL zand

AAAGGHH als ik ergens een hekel aan heb is het overal zand. Tussen je bandjes, tussen je tenen, op je benen, in je broekje. En dan komt de kleine meid nog even met een schepje zand aanlopen. Om nog maar te zwijgen over de 100 zand gebakjes die je krijgt. En elke keer speel ik weer lief mee en heb ik er na 2 seconde al weer spijt van.

Een boekje lezen op het strandElke uur met de parasol mee draaien

Die zon toch ook! Die blijft ook gewoon niet even op de zelfde plek hangen. Dat zou het allemaal zo veel makkelijker maken. Het is voor sommigen een kleine moeite om de parasol even mee te draaien. Maar ik functioneer niet helemaal 100% als het 40 graden is en zelfs mijn hand ophouden voor een lekker verkoelend ijsje is me dan te veel. Het enige wat ik moet doen, sterker nog, kan doen is helemaal niks en als een zoutzak liggen op mijn overpriced strandbedje.

Pff…Leuk man, het strand..

Leuk man, het strand..