Vallen en opstaan

Zoals de titel al zegt, leren doen we allemaal door te vallen en weer op te staan. Maar de laatste tijd is het meer vallen bij Noé. En dat zorgt voor de nodige blauwe plekken. Dus wat heeft mama maar gekocht? De vallen en stoten gel van VSM Kind. Maar hoe gaan wij nou eigenlijk om met het vallen en weer opstaan?

Het herkennen van de soorten huiltjes

Iets waar wij vlak na de geboorte van Noé best druk mee zijn geweest is het leren herkennen van de soorten huiltjes. Naar mate je kindje ouder wordt merk je al snel wat voor een soort huiltje het is. Wanneer Noé honger heeft krijgen we een soort snik zeur huiltje te horen. Maar wanneer ze pijn heeft of jeuk, dan zet ze het op een brullen. Die huil herken je direct en dan weet je ook gelijk dat er echt iets is. Wanneer ik die huil hoor sprint ik ook als een malle naar haar toe en troost ik haar direct.

Niet betuttelen, er is niks aan de hand!

Maar wanneer ik een ander huiltje hoor kijk ik in eerste instantie niet op. Klinkt heel gemeen, maar dat is zo absoluut niet bedoeld. Noé houd namelijk na een paar tellen vaak al weer op en gaat rustig verder spelen. Ik herken echt wel wanneer het mis is en wanneer ik direct actie moet ondernemen. Maar ik wil ook niet dat ze op een negatieve manier aandacht vraagt. En de makkelijkste manier om die te krijgen is door te huilen.

De blauwe plekken…

Ja die horen er nou eenmaal bij. Ik moet zeggen dat Noé vrijwel nooit valt. Laatst viel ze tijdens het lopen wat vaker, maar al snel kwam ik er achter dat dit kwam omdat haar schoentjes te klein waren. Nu hebben we een maatje groter en loopt ze weer als een tierelier door het huis. Toch komt het wel eens voor dat ze een blauw plekje heeft. Zo ook laatst nog op haar voorhoofd. Vreselijk om te zien. Maar gelukkig heb ik nu een hele makkelijke gel van VSM gekocht. De vallen en stoten gel van VSM kind verzacht de pijn en voorkomt mega blauwe plekken. Een aanrader dus!

Hoe ga jij om met het vallen en opstaan? Spring jij direct op of wacht je het ook even af?