Een loungeset waar je niet alleen kan loungen, maar ook aan kan eten met zijn allen. Dat is toch ideaal! Zeker wanneer je met twee kids lekker buiten wilt eten is een tafel op “zit hoogte” ideaal. Wij mochten onze tuin pimpen met een prachtige loungeset van Keter. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Van het welbekende merk Keter mocht ik de Emma Lyon hoek loungeset ontvangen. Deze set bestaat uit een compacte hoekbank en tafel. De set is middels een click-en-go systeem makkelijk in elkaar te zetten. De Emma set bestaat voor meer dan 50% uit gerecycled weerbestendig materiaal, is daardoor duurzaam in gebruik en ook nog eens eenvoudig schoon te maken. En dat is natuurlijk niet geheel onbelangrijk met twee jonge kinderen.


Wat de Emma set zo uniek maakt is dat hij bijzonder compact is waardoor hij niet alleen bij mij in de serre past, maar ook geschikt is voor op een balkon of kleinere tuin. En door het materiaal kun je de set ook prima buiten laten staan want weer of geen weer, deze set kan er tegen!

Daar gaan we dan!

Het in elkaar zetten zou volgens de handleiding binnen een half uur moeten lukken. En laat ik gelijk maar zeggen, dat is ons helaas niet gelukt. Ik denk dat we al met al een anderhalf uur bezig zijn geweest. Maar nou moet ik ook zeggen dat ik niet de handigste in huis ben.  Gelukkig was mijn vader er om mij te helpen. Toen we eenmaal doorkregen hoe de delen in elkaar moesten zitten was het vrij simpel. Het is een hoop klik werk, en er komen maar een paar schroefjes aan te pas. Ideaal dus!


Naast de bank zit er bij deze set ook een tafel bij. En niet zomaar eentje! De tafel kun je namelijk in hoogte verstellen. Zo kun je de tafel neerzetten als salontafel, maar ook als eettafel. En gezien we maar al te graag lekker buiten eten (zeker als we gaan BBQ’en) is dat een echte must. De tafelpoten klappen uit en klik je vervolgens vast.Hoe bevalt de Keter Emma Lyon loungeset?

Heel goed! De set is super makkelijk schoon te maken bij een ongelukje. En dat geld ook voor de kussens want die kun je gewoon in de was doen. De wicker stijl past eigenlijk overal bij, en dat maakt het ook zo makkelijk om te stylen van ons nieuwe lounge hoekje. Een paar mooie kussens en je hebt gelijk een hele andere look. Ja, je kunt wel stellen dat ik een gelukkig mens ben! De set is overigens nu te bestellen bij Leenbakker voor slechts €319! Leuke aanbieding toch?!