Londen heeft natuurlijk een hoop leuke plekken om te gaan eten. Maar tijdens mijn laatste trip naar Londen heb ik toch weer een paar leuke nieuwe plekjes ontdekt. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

Full English Breakfast

Als je Engeland bezoekt moet je natuurlijk ook een Full English Breakfast geprobeerd hebben! Hier staat Engeland immers om bekend. Bijna elke pub bied het aan. Een FEB bestaan uit scrambled eggs, sausage, bonen in tomaten saus, bacon en toast. Maar het ene restaurant bied soms net wat meer dan de ander. Zo krijg je bij het Qbic hotel in Londen ook een aantal andere lekkernij! Ik moest wel een beetje wennen want het is een zwaar ontbijt. Maar als je daarna nog de stad gaat verkennen heb je de energie ook wel nodig hoor. 

Voor de zoete trek

Voor de zoete ontbijters onder ons kun je ook bij het zelfde hotel restaurant terecht voor een heerlijk ontbijt buffet. Hier hebben ze onder andere een waffle station, verse broodjes, verse fruit hapjes en diverse soorten zoet beleg. Om nog maar te zwijgen over alle lekkere sapjes!

Een Royal Afternoon Tea

Iets wat je ook meegemaakt moet hebben is een echte Engelse afternoon tea. Dit kun je geweldig doen bij The Arch. Wij waren in de maand mei in Londen en speciaal voor de bruiloft van Meghan en Prince Harry hebben ze een Royal Afternoon tea samengesteld. Alle kleine hapjes zijn helemaal in het thema van de bruiloft. Zo staat er boven aan de tray een bavarois panacotta met crumble en een echte top hat. Maar ook een biscuit in de vorm van een trouwjurk. Om nog maar over mijn favoriete his & hers peanut butter chocolate koekje. 

Wij kregen er om de feestelijkheid te vieren ook een glaasje champagne bij. Maar uiteraard worden er ook diverse soorten thee bij geserveerd. De Royal Afternoon tea is helaas alleen in mei te boeken voor £28 en £39 per persoon met een glas champagne. Gelukkig kun je ook voor de “normale” afternoon tea heel goed terecht bij The Arch, dus echt een mega aanrader als je het mij vraagt! 

Er zijn natuurlijk veel meer leuke plekjes voor een lekkere maaltijd. Maar dit waren voor mij de uitblinkers tijdens mijn reis naar Londen. Ben je trouwens nog aan het kijken hoe je naar Engeland wilt reizen? Lees dan mijn blog eens over de bootreis naar Engeland. Het is super makkelijk, duurt niet heel lang en je ziet ook nog eens wat meer van het land dan enkel Londen. Met DFDS ben je binnen 2 uur in Dover waarnaar je met je eigen auto zo door rijd naar bijvoorbeeld Canterbury. Een prachtig  oud dorpje vol met sprookjes verhalen. Op de site van DFDS vind je meer informatie over de routes en vertrektijden.

Hou jij van een English Breakfast of ben jij meer van de Afternoon Tea?

Handtekening Jamey