LED verlichting, een prima manier om je huis mee te verlichten. Helaas zijn er een hoop fabeltjes in de wereld over deze lampen. Ik hoop jullie vandaag meer te kunnen leren over de feiten en fabels over LED verlichting. Lees je mee?

LED verlichting kan je niet dimmen.

Dat is niet waar! LED verlichting is prima te gebruiken voor dimlicht mits er gebruik word gemaakt van de juiste dim techniek. Zorg alleen wel dat je weet welke lamp je combineert met welk systeem. Er zijn namelijk ook lampen die niet met een bepaald dim systeem samen kunnen.

shutterstock_165381317

LED lampen zijn het zuinigst

Dit is wel echt een absolute feit. Ze geven de minste warmte af, waardoor ze een lange brandtijd hebben. Hierdoor gaan de lampen ook nog eens het langste mee.

De LED lampen zijn veel duurder!

Klopt, in aanschaf zijn ze wat duurder. Maar als je weet dat een gloeilamp maar 1000 branduren mee gaat en een ledlamp 20.000 uur snap je waarschijnlijk wel dat het veel duurder is om elke keer nieuwe lampen te kopen in tegenstelling tot 1 ledlamp.

shutterstock_305823284

Wist je dat…

  • de lampen hetzelfde soort warm licht geven als een gloeilamp?
  • de lampen niet schadelijk zijn voor het mileu? Er zit namelijk geen kwik in
  • Led lampen 20x langer mee gaan dan een gloeilamp
  • je per vervangen lamp €10 per jaar bespaard aan energie kosten?

shutterstock_305823284

Al met al blijkt het dus maar weer dat je met LED verlichting echt een hoop geld kunt besparen. Alle feiten en fabels laten wel zien dat er dus alleen maar voordelen zijn aan het vervangen van je lampen. Wij zelf merken thuis dat het best een kostenpost is om alle lampen in 1 keer te vervangen en hebben daarom eerst alle lampen in de ruimtes die we veel gebruiken vervangen en werken zo door naar de andere kamers. Wanneer je de meest gebruikte kamers als eerst voorziet van de LED lampen bespaar je al snel een hoop euro’s die je dan vervolgens weer kan gebruiken om nieuwe lampen te halen voor de volgende kamer.

Heb jij al je lampen vervangen voor LED lampen?
Handtekening Jamey
Foto’s van shutterstock