Al eerder schreef ik een review over een buikbalsem hier op Beauty Unboxing. Dit keer nam ik de Kruidvat mama care buikbalsem onder de loep samen met de Tepelcrème. Ik laat jullie weten wat ik van deze varianten vindt!

Kruidvat Mama care buikbalsem

Nog steeds smeer ik elke dag mijn buikje netjes in en dan is het helemaal niet erg om nog een andere buikbalsem te testen en eigenlijk alleen maar leuk. De buikbalsem van Kruidvat mama care komt in een witte frisse tube met een leuk design erop. Ik heb hem nu 3 weekjes in gebruik en heb inmiddels al wel mijn mening paraat over de buikbalsem.

Gebruik van de balsem

Links zie je de lotion / rechts de tepelcrème 

Elke ochtend en avond gebruik ik de balsem. Vorige keer vertelde ik al dat je niet bepaald kan smeren tegen striae dit krijg je of niet. Maar wel kun je smeren voor een soepele elastische huid die niet jeukt en dat is vooral wat ik prettig aan buikbalsem vindt. De structuur van deze vind ik als lotion, niet te dik niet te dun. Smeert prettig uit en het trekt snel in de huid. De geur vind ik een niet zo. Je ruikt het bijna niet en ik ben er dan ook niet erg van onder de indruk. Door dat je toch een beetje een fris geurtje wilt maakt dit het gebruik wel anders. Maar daar doet de lotion en het verzorgende gedeelte niet aan onder, de balsem werkt verder prima!

Eindconclusie & Prijs

Een prima product, wellicht helemaal als je juist niet van veel geur in producten houdt. Hij smeert goed uit, trekt snel in en verzorgd keurig. Voor een prijs van €3,99 vindt je de Mama care buikbalsem in de kruidvat winkels of online.

Kruidvat Mama care Tepelcrème

Dit is weer heel wat nieuws voor mij. De Tepelcrème komt in een doosje waarin zich een tube bevindt. De verpakking vind ik net zoals bij de balsem netjes fris en hygiënisch. De structuur is heel anders dan een lotion en meer als een dikke petroleum creme die je eerst even warm moet maken voordat het goed smeert. Dit wordt van te voren al aangegeven op de gebruiksaanwijzing. Nu heb ik gelukkig (nog) niet veel last van hele droge tepels in mijn zwangerschap. Wat dit product misschien beter geschikt maakt voor na mijn zwangerschap wanneer ik borstvoeding geef. Wel kan een beetje extra verzorging nooit kwaad en ben ik dit gewoon gaan testen.

Het gebruik.

De creme gebruik ik na het douchen, je moet zoals het al aangegeven staat inderdaad echt even goed opwarmen voordat het smeerbaar wordt. Dan een klein laagje en klaar! Ondanks dat je zal denken dat het heel vettig is vind ik dit mee vallen en eigenlijk best prettig. Op de verpakking staat dat je deze creme ook op droge plekjes kan gebruiken. Dus die ellebogen van mij die mogen hieraan geloven haha. En hier merk ik zeker verandering, mijn ellebogen zijn een stuk soepeler en helemaal niet meer droog. Het product is 100% natuurlijk wat niet geheel onbelangrijk is om te weten. Zeker als je borstvoeding geeft moet je hier goed opletten met tepelcrème.

Eindconclusie & Prijs

Ja een fijn product waarvan ik eigenlijk wel zeker weet dat het nog veel gebruikt zal worden! Het opwarmen van de zalf vind ik zelf prettig, ook omdat je hierdoor beter doseert en dus niet snel teveel product op doet. Het werkt prima! De prijs van de Kruidvat mama care tepelcrème is €3,99, prima en zeker budget proof. Je vindt dit bij de Kruidvat winkels en op de website!

 

Hebben jullie al ervaring met 1 van deze 2 producten of zijn jullie nieuwsgierig geworden naar 1 of beide?

Liefs Nora!

#kruidvat #zwanger #moeder #mama