Even geleden liet ik jullie al zien wat verticaal tuinieren inhoud. Natuurlijk heb ik hier zelf in mijn tuin ook het een en ander mee gedaan. Kijk je mee?

Een echte kruidentuin stond al een tijdje op onze wishlist. Nou had ik al wat leuke ideeën gezien op pinterest met bijvoorbeeld leuke trappen maar die waren allemaal erg klein. Nou wou mijn oom wel helpen door er een op maar te maken maar tot ons genoegen kwam het boekje van de karwei binnen met een super leuke moestuin wand. De want is net zo groot als een schutting deel en kan je vullen met een hele hoop kruiden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Via Direct Plant heb ik een aantal heerlijke kruiden besteld. Ze worden heel handig thuis bezorgd en het enige wat je hoeft te doen is ze planten en water geven. Wij hebben gekozen voor Thijm, rozemarijn, bieslook en verse munt voor de thee. Daarnaast hebben wij in de onderste bak aardbeien geplant. Omdat onze kat nogal fan is van bieslook hebben we deze wat hoger geplant. Zo kan hij niet elke keer de sprietjes op eten.

Om een beetje te onthouden wat wat nou was heb ik bij de Xenos ontzettend leuke houten bordjes gekocht. Hier kan je met een witte stift of een krijtje opschrijven wat er geplant is en daarnaast ziet het er ook nog leuk uit! Ik adviseer je wel om het op te schrijven met een witte stift want als je de planten water gaat geven en er komt water op het bordje is je krijt tekst er in no time af.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Onze kruidentuin is nog niet helemaal vol, we hebben namelijk het bovenste vak helemaal leeg gelaten en ook tussen de andere kruiden hebben we ruimte overgehouden. Hier willen we uiteindelijk onze Albert Heijn moestuintjes in planten als ze groot genoeg zijn. Ik ben wel bang dat we nog veel meer bakken nodig zullen hebben want onze moestuin verzameling groeit met de dag!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het enige wat wij nog nodig hebben is mooi weer en dan gaan we lekker de BBQ buiten zetten en kunnen we onze eigen verse kruiden gebruiken!

Heb jij ook een eigen kruidentuintje?

Nieuwehandtekening