droge en jeukende hoofdhuid?-2

Wanneer je erg trots bent op jou haar en hier heel veel tijd en moeite insteekt om het elke dag zo stralend mogelijk te krijgen, dan is een jeukende en droge hoofdhuid voor jou een nachtmerrie. Het kan met verschillende zaken te maken hebben, maar wanneer je witte en kleine schilfertjes ziet verschijnen, dan weet je eigenlijk al genoeg. Je hebt te maken met roos. Een vervelende hoofdhuidkwaal die verschillende oorzaken kan hebben. Lees gerust even verder voor meer informatie!

Wat is een droge hoofdhuid? 

Een droge en jeukende hoofdhuid gaat meestal samen en vaak wil dit zeggen dat de natuurlijke vochtbalans in de hoofdhuid verstoord is. Het kan ook te maken hebben met ouder worden of door dermatologische aandoeningen. Je kan last hebben van milde of extreme jeuk en daarbij kunnen ook nog eens schilfertjes ontstaan die klein en wit zijn. Ook wel bekend als roos.

haar

Externe factoren van een droge hoofdhuid 

Je hoeft natuurlijk niet per se een dermatologische aandoening te hebben om last te hebben van een jeukende en/of droge hoofdhuid. Er zijn ook een aantal factoren van buitenaf die een invloed kunnen hebben op dit probleem. Droge lucht, veranderingen in weer of verandering van seizoen kan een eerste externe prikkel zijn die jeuken en droogheid bevorderen. Ook een slechte levensstijl en geen gezonde voeding kan een aanleiding zijn tot deze vervelende kwaal. Wanneer je veel verschillende haarproducten gebruikt, kunnen deze cosmetische behandelingen ook zorgen voor roos, jeuk en een droge hoofdhuid. Hierdoor kan het natuurlijke vocht in de hoofdhuid verloren gaan en de beschermlaag is hierdoor minder beschermd. Schadelijke stoffen die in bepaalde producten kunnen zitten, kunnen dan binnendringen en voor ontstekingen zorgen. Dit zorgt dus voor de gekende jeuk, misschien zelfs roodheid en een trekkend gevoel van de huid. 

Mogelijke oplossingen bij irriterende hoofdhuid 

Wanneer je een kijkje gaat nemen op australian-bodycare.nl, dan kom je er als vanzelf achter dat er gelukkig wel oplossingen zijn tegen deze vervelende kwaaltjes. Aangepaste shampoos en andere producten van Australian Bodycare kunnen de huid helpen herstellen en de jeuk, droogheid en andere effecten verminderen en zelfs doen verdwijnen. Belangrijk is om altijd de juiste producten voor het haar te gebruiken en te laten vaststellen wat voor type huid je hebt. Een verkeerd gebruik van verkeerde producten kan deze symptomen alleen maar erger maken. Australian Bodycare is de nummer 1 als het op producten aankomt die de huid verzorgen, kalmeren en herstellen. Neem gerust een kijkje op de shop voor meer informatie. 

Bezoek een dermatoloog 

Wanneer de producten van australian-bodycare.nl geen effect lijken te hebben, dan kan het zijn dat er een andere huidaandoening speelt. Het best is om dan eens contact op te nemen met een dermatoloog. Deze kan jouw hoofdhuid grondig onderzoeken en kijken wat het probleem kan zijn. Hij kan voor jou een aangepaste oplossing op maat voorzien, zodat jij voorgoed vaarwel kan zeggen tegen droogheid, jeuk en schilfers! 

droge en jeukende hoofdhuid?