Als je net bent bevallen heb je enkel behoefte aan comfort. Comfortabel kraam ondergoed en kleding zijn op dat moment erg gewenst. Ik kan er inmiddels uitgebreid over meepraten. Benieuwd naar mijn tips? Lees dan snel verder.

Oma onderbroeken

Wat zag ik hier tegen op zeg! Ik draag eigenlijk altijd Brazilian strings van de Hunkemöller. Maar gezien je na de bevalling een paar weken flink zal vloeien down there is dat alles behalve handig. Het kraamverband dat je de eerste periode nodig zal hebben is namelijk behoorlijk groot en past echt niet in een string. Zet dat dus maar uit je hoofd en koop lekker simpele maar vooral zachte “oma” onderbroeken. Ik zelf heb heel erg veel plezier van de onderbroeken van de HEMA. Deze zijn heel erg zacht en hebben ook een fijne maar toch ook nog een beetje charmante pasvorm. Ze zijn trouwens nu in de aanbieding: 2 plus 1 gratis.

Help! Stuwing!

Binnen een paar dagen na de bevalling kreeg ik last van stuwing. Van een normale cupmaat naar standje Pamela in 1 nacht. Ik schrok me rot! Ik had er natuurlijk al wel over gelezen maar dat mijn borsten  als beton zouden aanvoelen had ik niet verwacht. Gelukkig was het na een paar dagen weer weg (tenminste gelukkig voor mij, Bram vond het wel wat Haha!). Wanneer je last van stuwing krijgt is het belangrijk om een hele strakke BH of sport BH dag en nacht te dragen. Het beste is ook om hiermee te douchen en niet de douche op je borsten te houden. Mocht het nou echt pijnlijk zijn kun je je borsten het beste even koelen. Ik deed dit door borst kompressen iets nat te maken en dan in een boterhamzakje in de vriezer te leggen. Even in een hydrofiel washandje doen en lekker in je BH stoppen.

Kraamondergoed-2

Een pyjama of jeans?

Geloof mij, na de bevalling zit je echt niet te wachten op jeans of een andere “mooie” outfit. Maar gelukkig snapt vrijwel iedereen dat je na je bevalling er niet op zijn “mooist” uit ziet. Toch is het voor jezelf wel fijn als je een comfortabele outfit hebt waar je er ook nog een beetje toonbaar in uitziet voorbhet kraambezoek. Ik ontving voor de bevalling nog van Noppies een super mooie pyjama. Een heerlijk zachte nette broek met een brede band (heel fijn ook als je een keizersnee hebt gehad), een nachtjapon met een speciale flap voor als je borstvoeding geeft en een bijpassend vestje voor hier overheen.

Hopelijk heb jij ook iets aan deze kraam ondergoed tips! Hoewel ik nu al bijna 2 weken thuis ben met ons kleine wondertje draag ik bovenstaande items nog steeds met veel plezier. Niet alleen omdat het heerlijk zit maar ook omdat het gewoon kan!

Handtekening Jamey

Kraamondergoed