Het is weer bijna zover: Koningsdag komt eraan. Zelf vind ik het altijd lastig om te bepalen wat ik dit jaar weer ga doen. Daarom deel ik in dit artikel de leukste plekken om Koningsdag te vieren. Sommige plekken kun je geheel gratis bezoeken en andere plekken kosten geld.

Amsterdam – vrijmarkten & festivals

Je kunt in Amsterdam geheel gratis lekker rondlopen over de vrijmarkt in het Vondelpark, op het Rembrandtplein of het Museumplein. Vanaf 06.00 ’s ochtends is iedereen al bezig met het opbouwen van de kraampjes en het verkopen van spulletjes. Daarnaast heb je ook festivals zoals Kingland en Loveland van Oranje in Amsterdam waar de grootste artiesten van Nederland optreden. De kaartjes voor Kingland Festival zijn te koop vanaf €43,10 en Loveland kom je in vanaf €33,66.

Breda – Valkenbergpark en 538

Ook in Breda vind je een combinatie van de vrijmarkten en festivals in en rond de stad. Dit jaar is 538 Koningsdag in Breda en daar komen duizenden mensen op af. Het feest begint om 12:00 op het Chasséveld en de laatste tickets zijn nog verkrijgbaar voor €26,00. In het Valkenbergpark vind ieder jaar de grootste vrijmarkt van Breda plaats waar je de beste koopjes kunt scoren vanaf 11:00. Je kunt de vrijmarkt natuurlijk geheel gratis bezoeken, tenzij je wat koopjes scoort.

Groningen – met het Koninklijk paar

Ieder jaar bezoekt onze Koning en Maxima een stad in Nederland tijdens Koningsdag, dit jaar is dat Groningen. Je kunt ook naar Groningen gaan en oog in oog komen te staan met het Koninklijkpaar. Het is voor vele van ons misschien een eindje rijden maar het is wel een bijzondere ervaring om Koningsdag samen met de Koning te vieren. Heb jij de Koning wel eens in het echt gezien? Dit is jou kans, het is gratis om de stad Groningen te bezoeken tijdens Koningsdag.

Nog een kleine tip van flip: Zoek je nou nog een leuke outfit voor koningsdag? Kijk dan vooral nu al online naar leuke koningsdag outfits. Ik heb bij About You al ontzettend veel leuke shirts gezien. Nu nog kiezen welke het wordt. Gelukkig heb ik een about you kortingscode gevonden dus dat betekend weer wat centjes over voor een leuk feestje!

Waar ga jij Koningsdag 2018 vieren?

Handtekening Jamey