Krijg je binnenkort een kindje? Of is de kamer van jouw kind toe aan wat verandering? Kijk dan eens naar behang. Behang is een echte sfeermaker voor een kinderkamer in tegenstelling tot alleen geverfde muren. Wij delen in dit blog drie kinderkamer thema’s met je met bijpassend behang.

Jungle kamer

Dit is wel een echte trend dit moment, een jungle kamer! Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een behang met planten of dieren behang. Persoonlijk vind ik vooral met dieren erg tof! Je kunt dan kiezen voor een jungle stijl met vogels en wilde dieren in allerlei kleuren en designs. Zelf zou ik een lange wand bekleden met een dieren behang en de rest schilderen in bijpassende kleuren. Zo is het niet te druk, maar heb je wel een echte blikvanger in het kamertje door het behang! Je kunt de kamer verder decoreren met dierenknuffels, dierenkoppen aan de wand (van knuffelstof uiteraard) en dierenboekjes in een wandplankje.

Luxe en design behang

Zijn planten en dieren je iets te druk? Dan is wellicht luxe behang meer iets voor jou! Luxe behang kenmerkt zich door aparte designs en bijzondere kleuren, zoals taupe, crème of goud. Dit is tijdloos behang en geeft veel sfeer aan een kamertje. Mag het voor jou wel iets meer design zijn? Dan is Asteré behang wat voor jou. Asteré behang wordt gemaakt door verschillende kunstenaars en heeft daardoor vele verschillende kleuren en patronen. Wanneer je even wat anders dan anders wilt, is dit merk echt perfect voor jou! Unieke prints en kleurencombinaties, in allerlei verschillende kleurbeelden. Stijl het verder af met bijvoorbeeld een mooie poster aan de muur, gezellige wandplankjes en leuke design knopjes op de commode!

Behang met een kleurtje

Vaak werk je in baby- of kinderkamers met een terugkomende kleur, trendkleuren op dit moment zijn bijvoorbeeld terracotta of natuurlijke tinten. Maar een feller kleurtje kan ook heel mooi zijn, bijvoorbeeld blauw behang. Blauw is een frisse kleur en past daarom perfect in een kinderkamer. Welke kleur blauw je kiest, is natuurlijk voor jou. Zelf vind ik donkerblauw behang ook erg sfeervol in een slaapkamer! Je kunt de geschilderde muren dan wat lichter houden, zodat het niet te donker wordt. Je kunt dan verder in het kamertje de kleur wat verder terug laten komen in accessoires. Bijvoorbeeld in posters voor aan de muur, wandplankjes en knuffels.

Heb jij behang in de kinderkamer en wat voor kleur?