Kinderen vermaken tijdens de kerstvakantie: onze tips!

Deze week kregen we het bericht wat we niet wilden krijgen: lockdown. Alle winkels, scholen, pretparken enzovoort dicht. Waarschijnlijk had je al wat leuke plannen gemaakt voor de kerstvakantie, maar grote kans dat dit niet door kan gaan. In dit blog delen wij een aantal dingen met je die je wel kunt doen in de kerstvakantie, lees je mee?

Ga een paar nachtjes weg

Heb je geen zin om al die tijd thuis te zitten? Ga dan een paar nachtjes weg! Kies bijvoorbeeld voor een vakantiehuisje of vakantiewoning via Airbnb. Op de website van Airbnb kun je woningen van particulieren huren, bijvoorbeeld een appartement midden in de stad of een knus huisje in de natuur. Neem zelf spelletjes, films en lekkere hapjes en drankjes mee en maak er een gezellige tijd van samen!

Heb je al eerder via Airbnb geboekt? Dan is de kans groot dat je onterecht servicekosten hebt betaald. Airbnb ontvangt van de huurder en verhuurder servicekosten, dit is dubbel dus en dit mag niet. Gelukkig kun je deze Airbnb servicekosten terugvorderen. Dit gaat gemakkelijk online en zo heb jij weer wat geld retour, ideaal!

De buitenlucht in!

Van alleen maar binnen zitten wordt niemand blij, ga dus lekker de buitenlucht in! Tijdens de winter kun je de mooiste wandelingen maken. Ga samen het bos in, maak een strandwandeling of loop een rondje door het dorp. Op internet kun je tal van mooie wandelingen vinden, rij bijvoorbeeld een keer wat verder weg met de auto en ontdek zo een nieuw natuurgebied. En daarna lekker thuis aan de warme chocolademelk, genieten!

Tips om je kinderen thuis te vermaken

Hieronder een paar snelle tips voor thuis:

  • Knutselen, schilderen of tekenen.
  • Film kijken.
  • Kerstkaarten maken en schrijven.
  • Kerstkaarten rondbrengen.
  • (kerst)koekjes bakken.
  • Samen koken.
  • Slaapkamer veranderen.
  • Facetime met familie en vrienden.

Hebben jullie al plannen voor de kerstvakantie?

Kinderen vermaken tijdens de kerstvakantie: onze tips!