Industriele buffetkast

Als je een kast zoekt waar je zowel heel wat spullen kunt in wegbergen als een aantal mooie objecten wilt in uitstallen, dan kom je uit bij de buffetkast. Een buffetkast industrieel is daarbij ook nog zeer bijzonder in ontwerp en afwerking. En geen nood, ook in een vrouwelijke omgeving, een moderne woning of een vintage interieur past een buffetkast in industriële stijl. Wij gingen voor jou eens een kijkje nemen bij de industriele meubels van cavetown.nl. Er is een groot aanbod en daarom helpen wij jou graag met enkele tips om de juiste keuze te maken.

Industriële buffetkast of industriële vitrinekast?

Alhoewel deze beide types van kasten vaak door elkaar gehaald worden, is er toch een klein verschil tussen een buffet- en een vitrinekast. Een vitrinekast heeft glazen deuren over de hele hoogte van de kast. Een buffetkast bestaat meestal uit een afgesloten gedeelte onderaan, bijvoorbeeld met laden en deuren, en een gedeelte met glazen deuren bovenaan. Dit is toch wel een belangrijk gegeven als je je keuze maakt. Als je spullen aan het oog wilt onttrekken is een buffetkast aangewezen.

Buffetkast

Wat maakt een industriële buffetkast zo uniek?

Industriële buffetkasten zijn vervaardigd uit metaal of uit metaal en hout samen. Hout is een warm materiaal, metaal een koud materiaal. De combinatie van de twee geeft tegelijkertijd een stoere en een speelse indruk. Ook de tegenstelling tussen strak zwart bijvoorbeeld en het naturel hout met natuurlijke structuren geeft aan deze stijl van kasten een bijzondere uitstraling.

Je industriële buffetkast in je woning

Een industriële buffet- of vitrinekast past perfect in een industrieel pand juist omdat in deze stijl van woningen ook veel metaal en hout voorkomt. Maar waarom zou je bijvoorbeeld voor je moderne woning geen donkerkleurige metalen buffetkast kiezen? Het contrast tussen je kast en bijvoorbeeld je strakke grijze vloer of je egale witte muren is zeer bijzonder. Experimenteer ook gerust met je vintage of je landelijke woning. Ook daar vindt je kast gegarandeerd een plekje.

de industriële buffetkast