Tegenwoordig leven wij in de luxe dat wij onze keukens helemaal zelf samen kunnen stellen, met alles wat we maar willen. De opstelling, de kleur en niet onbelangrijk: de keukenapparaten. In dit artikel vertel ik je graag meer over de keukenapparaten die wij onmisbaar vinden in onze keuken. Daarnaast heb ik ook nog een lekker en snel recept voor je wat ik graag maak in de magnetron. Lees je mee?

Koelkast en vriezer

De koelkast en de vriezer zijn onmisbaar in een keuken natuurlijk. Vroeger waren de koelkasten en vriezers vaak apart van de keuken, maar deze kunnen tegenwoordig mooi verwerkt worden in het design van de keuken, ideaal! Zelf vind ik het makkelijk om zowel een ruim koelkastgedeelte te hebben, als een ruim vriesgedeelte. Zo kan ik genoeg kwijt en dat is zeker met een kleintje heel handig!

Oven en magnetron

Ik ben dol op bakken. Niet alleen taarten en cakes, maar ook hartige gerechten zoals ovenschotels en lasagne. Daarom wisten wij ook vrij snel dat wij sowieso een ruime oven en magnetron wilden! Met de Whirlpool magnetron zijn we net zo blij, het is soms zo makkelijk om even snel wat op te warmen. Ook is een magnetron ideaal bij het maken van simpele gerechtjes, hieronder geef ik je een recept voor een makkelijk en snel ontbijtje of tussendoortje!

Recept: warm appeltje uit de magnetron

Schil een appel en maak hier kleine stukjes van. Meng de stukjes appel met kaneel en eventueel wat rozijnen. Zet deze voor enkele minuten in de magnetron. Je hebt nu een heerlijk warm appeltje, net appeltaart maar dan gezonder! Dit is ook een ideaal tussendoortje voor je kindjes.

Eet je dit als ontbijt? Doe er dan 250 gram magere kwark bij en eventueel wat havermout. Zo heb je een lekker en gezond ontbijt!

Wat zijn jouw favoriete keukenapparaten? En heb jij nog makkelijke recepten voor de magnetron? Ik ben benieuwd naar jullie tips!