Heey allemaal! voordat ik begin met de review over de Jane Iredale eye shadow kit zal ik mijzelf eerst even aan jullie voorstellen, want ik ben namelijk een nieuwe gastblogger voor Beauty Unboxing! Lees je mee?

Annora van 1310bynora!

Mijn naam is Annora Hoekstra of ook wel Nora! Ik ben 28 jaar en kom uit Friesland. Hier woon ik samen met mijn man, onze honden en een kat. Samen verwachten wij in juli ons eerste kindje.

Misschien ken je mij al via mijn eigen blog 1310bynora.com waar ik over fashion, beauty & lifestyle schrijf. Mijn persoonlijke stijl en tegenwoordig ook mommy things vind je hier terug.

De beauty kant in het bloggen begint mij de laatste tijd weer wat meer te trekken, met alle toeval zag ik een oproepje van Jamey die opzoek was naar een nieuwe gastblogger voor de beauty reviews en wellicht wat mommy stuff omdat ik mama ga worden. Dit leek me super leuk. Even een keer wat anders en wat nieuws! Zo is onze samenwerking eigenlijk al snel tot stand gekomen!

Mij lekker uitleven met fotografie en het bloggen is een grote hobby, ja ik heb er helemaal zin in en ben dan ook direct aan de slag gegaan met de eerste review!

Jane Iredale daytime eye shadow kit!

Jane Iredale, mineral make up & natural skincare. Voor mij tot nu toe nog een onbekend merk, ik zie het wel eens voorbij komen met de naam op het internet. Maar dat is alleen maar fijn want zo stapte ik er helemaal blanco in. De verpakking was alvast veelbelovend en erg netjes!

En ook uit het doosje is dit echt wel een prachtig palette, eentje die een beetje luxe doet ogen maar wel van plastic is. Prima denk ik zo! Waar ik vooral erg benieuwd naar was is de binnenkant.

Je ziet hier het Daytime Palette, die naam past perfect bij de kit want het dit is perfect voor overdag en wil je net wat donkerder gaan dan pak je de donkere kleur met wat extra aanzet! De kleuren zien er voor mij goed uit en het is een allrounder. Dit is iets wat voor iedereen geschikt kan zijn! Tussen de eye shadow kits vind je ook nog de naturally glam, smoke gets in your eyes en naturally matte. Nu moet ik zeggen dat de meeste kits van de lijn goed geschikt zijn voor overdag.

Laten we kijken naar de Swatches en mijn eerste indruk!

Van links naar rechts zie je de kleuren : Oyster, Almond, Cappuccino, Dark Suede and Charcoal

Wauw, erg mooi op het eerste gezicht. Bij de swatches merk ik dat de textuur van de oogschaduw erg zacht en soepel is. Ook zie ik dat dit wel een oogschaduw is die fall out kan creëren dit is iets wat ik zelf nooit erg vind omdat je hiermee rekening kunt houden.

Het pigment is zeer goed te noemen en opbouwend aan te brengen. De Charcoal is niet “te” donker gepigmenteerd wat hem goed maakt om te blenden, hierdoor kun je echt een soft focus creëren. Dit geldt ook voor de andere kleuren de kleur oyster met het glansje is wel een favorietje hoor love it. Een heel subtiel glansje maar wel eentje die heel mooi is. Deze kan je als je hem mooi vindt ook als highlighter gebruiken!

Almond en cappuccino zijn echt een prima basis om bijvoorbeeld de dark suede en charcoal mee te gaan blenden. Maar ook kun je deze kleuren goed alleen dragen!

Natuurlijke ooglook met de daytime eye shadow kit!

Nou ben ik direct even aan de slag gegaan om ook een draagbare everyday oog look te maken, die aanwezig is maar nog steeds natuurlijk. En dan weten jullie ook direct even hoe ik eruit zie natuurlijk. Wat mij opvalt bij het aanbrengen is dat er veel kleur door de kwast wordt opgepakt wat prettig is, de lichte fall out is wel aanwezig maar niet storend. De structuur is erg zacht waardoor het blenden gewoon super prettig is!

En na dit alles ben ik gaan kijken hoeveel dit palette kost en waar je hem kan vinden. Zoals ik wel een beetje verwacht had na de swatches en het werken met de oogschaduw is het palette niet super budget. De prijs voor dit Jane Iredale daytime eye shadow kit ligt rond de €50 / €60 euro. Je kan het pallet in schoonheidssalons vinden of even goed op internet zoeken naar een webshop!

Voor 4 goede oogschaduws is dit zeker een prijs die het waard is! En ja, je zit hiermee wel goed voor je dagelijkse oog looks. Al moet ik ook eerlijk zeggen dat er wel opties zijn die wellicht goedkoper zijn, het is maar net wat jezelf daarin prettig vindt.

Wat vinden jullie van deze kit?! Liefs Nora!