Verenpret pauw

Het was weer tijd voor een testpanel, dit keer was de VTech Verenpret Pauw aan de beurt! Monique en Marieke hebben de Pauw samen met de kids getest en dit blog vertellen zij er graag meer over. Wat is het voor speelgoed en hoe reageerden de kids erop? Lees je mee?

foto 1 marieke Verenpret pauw

De VTech Verenpret Pauw

De Verenpret Pauw is actief speelgoed, waarbij kinderen tussen de 2 en 5 jaar op spelenderwijs meer leren over emoties. Door op de verschillende kleuren veren te drukken, ontdekken kinderen meer over emoties, vormen en kleuren. Daarnaast komen er verschillende soorten melodietjes en liedjes uit, kun je zoekspelletjes spelen en leer je weetjes over de Pauw. Wat zijn de ervaringen van het testpanel?

Verenpret pauw closeup

Monique, dochter (4) en zoon (1)

“Zowel mijn dochter van net 4, als mijn zoon van 1 werden gelijk erg enthousiast bij het zien van de Verenpret Pauw. Hij werd meteen aangezet en het spelen kon beginnen. VTech staat bekend om het interactieve speelgoed met allerlei mooie kleuren, geluidjes en lampjes. De Verenpret Pauw is divers en super leuk. het is een muzikaal feestje.”

foto 1 monique Verenpret pauw

Marieke, dochter (bijna 4) en zoon (1,5)

“De Verenpret Pauw nodigt uit om mee te spelen. Het is stevig materiaal en de knijpers zijn goed om te pakken voor de kinderen. De vormgeving is leuk en net wat anders dan het normale speelgoed. Mijn dochter begrijpt de Pauw erg goed, echter het tempo ligt voor haar wat te laag. Mijn zoon vindt het spelen en dansen op de muziekjes leuk, het leren is nog net een stapje te ver.”

foto 4 marieke Verenpret pauw

Monique: “Elke veer heeft een andere kleur, andere emotie en andere melodie. Zo leren kinderen de verschillende emoties en het verschil tussen boos, verdrietig, blij of verbaasd. Ook stelt de pauw vragen, zoals: ‘kun je de gele knijper van mij afhalen?’. Zo leren kinderen ook beter de verschillende kleuren herkennen.”

foto 2 monique Verenpret pauw

Monique geeft aan dat haar dochter van 4 het erg leuk vind om mee te spelen, maar dat ze er weinig meer van leert. Monique denkt dat de Verenpret Pauw perfect is voor kinderen tussen de 2-4 jaar, die kunnen er nog meer van leren en de opdrachtjes beter uitvoeren. Wel kunnen de kindjes samen lekker meedansen op de muziekjes. Marieke deelt deze mening, ook zij gaf aan dat haar oudste het net te makkelijk vond en dat het voor haar jongste nog te moeilijk is.

Conclusie: De Verenpret Pauw is leuk speelgoed, vooral door de muziekjes, kleuren en educatieve vragen. Het speelgoed is vooral aan te raden voor kinderen rond de 2-3/4 jaar, zodat deze er ook echt wat van kunnen leren.

De Verenpret Pauw van VTech is onder andere te koop bij Bol.com voor €26,95. Lijkt het je nou ook leuk om een keer deel uit te maken van het testpanel? Meld je dan aan!

VTech Verenpret Pauw