Vtech Bla Bla Blocks trein

Speelgoed moet vooral leuk zijn, maar het krijgt meerwaarde als het ook leerzaam is. Het is toch fantastisch als je kindje zich spelenderwijs kan ontwikkelen? Het testpanel van Jamey.nl heeft dit keer daarom de Bla Bla Blocks trein van Vtech voor jullie getest. Benieuwd hoe de trein is bevallen? Lees dan snel verder.

Leerzaam speelgoed. In deze categorie zal de Bla Bla Blocks trein van Vtech absoluut tot zijn recht komen. Jouw kleine spruit zal eindeloos kunnen combineren met 16 verschillende bouwblokken. Er is ook de mogelijkheid om 6 verschillende interactieve blokken in een Bla Bla point van een speelset te stoppen, waarna er leuke zinnetjes en grappige geluidjes te horen zullen zijn. De mogelijkheid om te combineren met kleuren en vormen zijn eindeloos, waardoor je kind zijn of haar fantasie de vrije loop kan laten gaan.

Vtech Bla Bla Blocks trein

Het testpanel ging aan de slag!

Genoeg reden om het testpanel van jamey.nl in te schakelen. Wat zeggen zij (en vooral de kinderen) over de Bla Bla Blocks trein van Vtech? Zoals bij elk speelgoed zit er een gebruiksaanwijzing in de verpakking bij het speelgoed. Maar het speelgoed is zo gebruiksvriendelijk dat een gebruiksaanwijzing bijna overbodig is. Ook worden er standaard batterijen bij de set geleverd, dus je kleinste kan meteen op ontdekkingsreis.

Ellen, een lid van ons testpanel zei het volgende hierover;

“Zoals je van Vtech mag verwachten, ziet de trein er stevig uit. Fijn van Vtech dat er al batterijen inzitten. Een erg leuk kadootje voor zowel jongens als meisjes vanaf 2 jaar!”

Kindje Ellen met de bla bla blocks trein

De Bla Bla Blocks trein is interactief, stevig en makkelijk te gebruiken. De kleuren, vormen en geluiden zullen een leerzaam concept geven aan een leuke vorm van spelen. Testpanel lid Ellen zei het volgende over dit stukje leerzame, maar vooral vermakelijke speelgoed ;

“Terwijl ik nog de gebruiksaanwijzing aan het lezen ben, heeft Benthe de trein al uitgepakt en horen we muziekjes en “Iedereen instappen!”. Ze kiest meteen voor het blokje met de 3 om in het Blablapoint te stoppen, want “zoveel jaar ben ik”, waarop de trein zegt: “drie, 1, 2, 3”. Ze heeft geen gebruiksaanwijzing nodig…..
Alle blokjes worden ingeladen in de trein en dan wil ze met de trein op de grond rijden….. de trein rijdt naar haar speelhoek, waar ze op haar gemak alle mogelijkheden gaat uittesten! De beroepen zoals “astronaut” en
“muzikant” vindt ze niet interessant, maar de getallenblokjes gaan 1 voor 1 in het Blablapoint. Vooral het
muziekknopje is favoriet en al snel zingt ze mee: “Ga mee aan boord, wanneer je het fluitsignaal hoort….. “.

Je kunt met de Bla Bla Blocks uiteraard naar hartenlust bouwen, maar met een Bla Bla point wordt deze set helemaal een sensatie van prikkels en fantasie. Deze interactieve vorm van vermaak zal elk kind aanspreken en bovendien is het ook nog erg duurzaam in gebruik. Het materiaal is van hard plastic en dus geschikt voor heel veel bouwen en spelen. Ons testpanel lid Saskia was ook uiterst positief over de Bla Bla Blocks en plaatste de volgende reactie ;

“Hoi! Ik ben Saskia, de moeder van Abel van 2,5. Abel houdt erg van bouwen en van blokken dus de trein van bla bla blocks stond al een poosje op ons lijstje. We hebben de bla bla blocks trein nu pas een paar dagen, maar het is veruit het favoriete speelgoed van Abel. Zodra hij hem ziet roept hij “trein! Trein!”. De blokken die je in het bla bla Point (blokje dat reageert op andere blokken) stopt geven geluidjes en vertellen wat er op de blokken staat. De cijfers herhaalt hij al driftig.”

Kindje Saskia met de Bla Bla blocks trein

Kinderen hebben heel snel door hoe dit speelgoed gebruikt moet worden en daarmee hun eindeloze fantasie kunnen benutten. Vormen, kleuren en geluiden, ze zijn allemaal samengepakt in dit slimme speelgoed.
testpanel lid Saskia had het volgende te melden ;

“Het heeft me verbaasd hoe snel hij door had dat je niet alleen kunt bouwen met de
blokken, maar dat je ze ook in het bla bla point kunt stoppen. Dit werkt heel makkelijk waardoor peuters het heel goed zelf kunnen. De kleuren zijn vrolijk en spreken echt aan. Ook al is het speelgoed van plastic, het is zeker duurzaam omdat het van goede kwaliteit is. Ik kan me goed voorstellen dat hier meerdere kinderen nog heel lang plezier van zullen hebben.”

Vtech Bla Bla Blocks trein closeup

Conclusie:

De Bla Bla Blocks trein van Vtech is gebruiksvriendelijk speelgoed wat ook nog eens duurzaam is en daarmee voor lange tijd gebruikt kan worden. De interactieve blokken in combinatie met een Bla Bla point zorgen ervoor dat je kindje spelenderwijs leert om te gaan met geluiden, kleuren en vormen. Dit speelgoed is dus niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Een absolute aanrader voor ieder nieuwsgierig kind.

De Bla Bla Blocks Trein is onder andere bij Bol.com verkrijgbaar voor €24,95.