Alle zwangere vrouwen zullen het wel herkennen. Van een bescheiden cupmaat naar de nieuwe Pamela Anderson binnen 9 maanden! Inmiddels pas ik geen enkele van mijn oude BH’s meer en kreeg ik de tip om eens te kijken naar een voedingsbh. Lees je mee?

Omdat je borsten net als je buik flink groeien tijdens de zwangerschap is het niet heel gek dat je binnen de kortste keren geen enkele van je oude BH’s meer past. Mij overkwam het en volgens een aantal vriendinnen zou ik toch echt maar eens moeten gaan kijken naar een voedingsbh. Zelf was ik hier nogal sceptisch over. Want wie zegt dat ik borstvoeding kan geven. Natuurlijk wil ik het wel, maar wat als mijn lichaam niet wilt meewerken? Dan loop ik voor niks met een voedingsbh. Zonde geld toch?

Geen knellende bandjes meer!

Tot ik op internet las dat zo’n voedingsbh niet alleen perfect is voor het geven van borstvoeding. Een voedingsbh (en ook een zwangerschapsbh) rekt met je mee. Wanneer je dus toch nog iets grotere borsten krijgt pas je hem nog steeds zonder dat het oncomfortabel word. Dat klinkt toch een stuk fijner dan knellende bh bandjes.

Nou was ik van mening dat deze BH’s oubollig en saai zouden zijn. En ja, dat was ook zo. Vroeger tenminste. Nu anno 2017 zijn voeding en zwangerschapsbh’s er in veel verschillende kleuren en designs. In de webshop van LASCANA zag ik zelfs super leuke voedingshemdjes. Hier zitten ook cups in en je kunt er ook heel makkelijk de bandjes van los klikken wanneer je borstvoeding moet geven. Ideaal en ook nog eens ontzettend comfortabel!

Ik blijf het een beetje een gek idee vinden om voordat de kleine er al is een voedingsbh aan te schaffen. Maar om nou een zwangerschapsbh én een voedingsbh te kopen lijkt me nogal onzin. Zeker omdat het enige verschil het klemmetje is om de bandjes los te maken. En tja, behalve Bram is er niemand die het verder ziet.

Wat vind jij? Is het al tijd voor een voedingsbh of zal ik toch nog even wachten?

Handtekening Jamey