iPhone hacks

Mijn iPhone frustraties reizen de pan uit. Mijn geheugen is namelijk continue vol terwijl dat helemaal niet klopt! Gelukkig heb ik een aantal iPhone hacks gevonden om je geheugen weer een beetje leeg te maken. Kijk je mee?

Een iPhone is heel fijn, scherpe foto’s, een fijn menu en talloze mogelijkheden. En ik las op MobielAbonnement.nl dat er ook een tal van leuke aanbiedingen weer waren. Om nog maar te zwijgen over al die prachtige iPhone hoes die je overal kan krijgen. Helaas heb ik al een poosje problemen met mijn grote liefde. Hij blijft namelijk maar zeggen dat mijn geheugen vol zit. En niets is vervelender als blogger dan een vol geheugen. Gelukkig heb ik wat hacks gevonden die mij erg goed hielpen.

iPhone hacks

1. Declutter je Apps

Ik heb zelf altijd erg veel apps die ik achteraf toch niet gebruik. Deze nemen wel ruimte in beslag. Verwijder dus alles wat je niet nodig hebt en niet gebruikt. Via instellingen -> algemeen -> opslag kun je zien welke apps veel ruimte verbruiken. Staat er een app tussen die je niet vaak gebruikt is het aan te raden om deze te verwijderen. Een van mijn grote boosdoeners was Spotify. Omdat ik veel muziek offline luisterde downloade de app de muziek op mijn telefoon waardoor hij heel veel MB’s verbruikte.

2. Save it in the Cloud!

iPhone maakt ook gebruik van iCloud. Dit is een gratis opslag dienst van Apple. Je kunt er bijvoorbeeld je contacten, afbeeldingen, muziek en apps op opslaan. En het mooie aan de Cloud is dat je het ook kan uitbreiden. Voor een paar euro per maand kan je extra ruimte inkopen zodat je nooit te kort komt. Omdat ik zelf veel werk met Google drive heb ik gekozen om daar ruimte te kopen. Ik betaal bij google 2 dollar per maand voor 100GB. Het enige nadeel is dat mijn telefoon niet automatisch alles in de google drive opslaat. Dat doet iCloud weer wel.

iPhone hacks

3. iPhone hack! Ruimte maken zonder apps te verwijderen

Mijn laatste tip is heel gaaf! Je kunt namelijk zonder apps en foto’s te verwijderen ruimte maken. Ga naar de iTunes Store. Klik onderin op ‘Films’ en kies een willekeurige film. Vervolgens klik je op huren of kopen (schrik niet, je koopt hem niet echt omdat je toch geen ruimte hebt op je iPhone). Zodra je op huur of koop klikt krijg je de melding dat de film niet gedownload kan worden omdat je niet voldoende opslag ruimte hebt. Als je daarna klikt op instellingen en kijkt bij je opslag en iCloud gebruik krijg je te zien dat je opslag ruimte weer vrij komt. Het is elke keer een beetje dus als je deze hack een aantal keer uitvoert kan je zo weer 500MB of meer vrij maken!

Ik heb zelf een iPhone 6 plus waar ik erg blij mee ben. Natuurlijk is mijn iPhone ook wel een fashion statement. Daarom koop ik om de haverklap wel nieuwe telefoon hoesjes iPhone 6. Toch twijfel ik om te kijken naar een iPhone SE. Natuurlijk moet ik dan wel weer speciaal nieuwe telefoonhoesje iPhone SE 2020 gaan aanschaffen maar een nieuwe telefoon is toch wel enorm verleidelijk!

Heb jij nog wat leuke iPhone hacks om je telefoon mee op te schonen? Deel ze dan met ons in de comments!

Nieuwehandtekening