Zoals veel anderen ben ik non-stop bezig met het zoeken naar leuke interieur ideeën en trends. Zo kwam ik ook onlangs prachtige gietvloeren tegen. Ondanks dat ik een beetje terughoudend was heb ik gezien dat het ontzettend leuk kan staan. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Een gietvloer is geschikt voor elke ruimte. Maar het meeste zie je de gietvloeren terug in de woonkamer. En waarom ook niet, het is ideaal voor jonge gezinnen omdat deze vloeren erg goed tegen een stootje kunnen. En daarnaast is een gietvloer ook veel makkelijker schoon te maken. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat een gietvloer al snel wat koeler kan overkomen. Gelukkig kan je een ruimte heel makkelijk warmer laten overkomen door te kiezen voor een mooi vloerkleed en de juiste verlichting.

Voordelen van een gietvloer

  • makkelijk schoon te houden
  • hygiënischer, er zijn geen kiertjes meer waar vuil in blijft zitten
  • oogt ruimer doordat de vloer aan een stuk gegoten is

Hoewel een gietvloer natuurlijk prachtig staat is het wel een vrij dure vloer. Na het gieten van de vloer kan je overigens ook een aantal dagen niet lopen op de vloer. Het zou natuurlijk zonde zijn als je de aankomende jaren voetstappen of andere oneffenheden zou blijven zien. De vloer moet dus echt even goed uitharden voor je er overheen mag lopen.

Nadelen

  • een erg dure oplossing
  • kras gevoelig
  • sommige varianten kunnen erg glad zijn (niet handig als je veel op sokken loopt)

Het mooie aan een gietvloer is dat het bijna bij elk interieur wel past. Denk maar aan een industrieel interieur, hier past een beton look vloer prachtig. Bij een Scandinavische stijl past een strakke witte of lichtgrijze vloer heel mooi. Een ding is zeker. Gietvloeren zijn ontzettend modern en helemaal in dit jaar.

Past een gietvloer ook bij jullie thuis?

Handtekening Jamey