Dat je jezelf moet beschermen tegen UV stralen van de zon dat weten we allemaal. Een goede bescherming voor op je gezicht en lichaam is dan ook echt een must. Van de webshop Viva Pura mocht ik een zonnebrand product van Institut Esthederm uitzoeken. Vandaag vertel ik je er meer over.

Het is alweer bijna zomer en daar genieten we allemaal met volle teugen van. Toch moet je jezelf er van bewust zijn dat teveel blootstelling van deze warme zonnestralen schadelijk kan zijn. Een goede bescherming voor op je gezicht en lichaam is dan ook echt een must.

IMG_1782.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik vroeger vrij laks was met het aanbrengen van zonnebrand créme. Ik deed het wel maar slechts één keer insmeren was wel voldoende dacht ik. Afgelopen januari ben ik behoorlijk wakker geschud door de diagnose huidkanker in mijn gezicht. De belangrijkste oorzaak was blootstelling aan UV straling. Behoorlijk heftig en sinds die tijd ben ik behoorlijk wakker geschud, des te meer redenen om met name mijn gezicht goed te beschermen want zeker deze zomer moet ik behoorlijk voorzichtig zijn qua blootstelling aan de zon.

Viva Pura bood aan om me te helpen met de juiste keuze te maken qua zon bescherming. Ik kreeg van tevoren een vragenlijst toegestuurd en daaruit is gebleken welke zon bescherming het beste is voor mijn huid.

Institut Esthederm 3

Ik kreeg een product opgestuurd van het merk Institut Esthederm . Dit merk van afkomstig is uit Frankrijk staat bekend om haar ruime aanbod aan zon bescherming. Ik kreeg van dit merk de Soin protecteur 100% écrans minéraux, een hoogbeschermende sunblock.

Deze sunblock bevat 100% minerale filters en is water bestendig wat erg prettig is. Zo kan ik deze sunblock ook gebruiken als ik wil zwemmen. Dit product van Institut Esthederm beschermt, handhaaft en garandeert de veiligheid van de huid ongeacht de zonnesterkte en behoedt ook de huid tegen veroudering door de zon.

Het nadeel van een sunblock is wel, de naam zegt het in feite al, dat het de stralingen van de zon tegenhoudt. Dit houdt dus in dat je met het gebruik van een sunblock ook niet echt bruin zal gaan worden. Voor mij is dit overigens niet echt een probleem, als ik echt een beetje van mijn melkflessen al wil kan ik dat doen door wat zelfbruiner te gebruiken. De veiligheid van mijn huid gaat immers voor alles.

Institut Esthederm 2

De sunblock zit in een tube waarin in het totaal 50 ml aan product in te vinden is. Genoeg om deze zomer mee door te kunnen. De houdbaarheid van zonnebrandproducten is altijd wat beperkt. Je kunt er geen jaren mee vooruit dus persoonlijk vind ik het fijn dat de tube niet zo groot is.

De substantie van het product is redelijk vloeibaar en hecht zich gelijk goed aan te huid. Het werkt wat stroef uit maar als het eenmaal zit dan blijft het ook zitten als een huis. Nu het weer de laatste weken wat beter is heb ik de sunblock uitvoerig kunnen testen en ik ben erg onder de indruk. Ik gebruik de sunblock alleen op de plekken waar ik snel verbrand, bij mij is dat mijn gezicht, schouders en nek. Ik heb de laatste tijd lang in de zon kunnen zitten en ik ben dan ook niet verbrand, wat een opluchting.

Van tevoren was ik erg bang dat de zomer er voor mij niet zo zonnig uit zou gaan zien. Veel in de schaduw en op de warmste momenten van de dag niet al te lang in de zon kunnen lopen. Gelukkig kan ik met behulp van deze sunblock toch af en toe even genieten van de zonnestralen.

Institut Esthederm 1

Ik ben erg tevreden en ook de service van Viva Pura vond ik ontzettend fijn. De producten van Institut Esthederm zijn niet heel goedkoop. Maar daar tegenover staat wel dat je een kwalitatief hoogwaardig product aanschaft.

De Institut Esthederm soin protecteur 100% écrans minéraux is te koop bij Viva Pura  en kost EUR 47,43.

handtek ellen