Ik kreeg een tijdje geleden een prachtige armband thuisgestuurd van het merk INOX. Het is een slavenarmband. Maar wat betekend dat nou eigenlijk. Waarom noemen wij een armband als dit eigenlijk zo. Ik ging eens op onderzoek uit. Lees je mee?

INOX armbanden

Het eerste wat ik natuurlijk gebruikte om informatie op te zoeken was Wikipedia. Helaas hebben zelfs hun hier niets over in de encyclopedie staan. Maar na even zoeken kwam ik wat verder. Slavenarmbanden waren eigenlijk boeien die de slaven om hun armen heen kregen. Een stijve, gladde armband die vaak geen sluiting had. Zo konden de slaven ook niet ontsnappen.

Gelukkig gebruiken wij dit woord niet meer op die manier. Tegenwoordig zijn slavenarmbanden namelijk niet meer weg te denken. En als fanatiek armbandjes freak heb ik natuurlijk ook genoeg van deze “slaven armbanden” in huis!

INOX armbanden 2

Deze rosé gouden armbanden van INOX zijn toch wel een van mijn favorieten. Deze armbanden zijn gemaakt van roestvrij staal en hebben ook hele mooie strass details.

INOX

Inox sieraden zijn er voor zowel mannen als vrouwen. Er word in de collectie van INOX verschillende materialen gebruikt. Zo hebben ze hele mooie leren armbandjes, maar ook verschillende kleuren staal. Wist je dat Inox eigenlijk een andere benaming voor roestvrij staal is? En naast armbanden heeft Inox natuurlijk nog veel meer sieraden zoals kettingen en oorbellen. Ook deze zijn er in verschillende soorten en maten te krijgen.

INOX armbanden 3

Een slavenarmband is dus gelukkig tegenwoordig niet meer een negatief iets. En tja, zeg nou zelf. Als je deze Jewelled armband van INOX ziet denk je natuurlijk ook niet gelijk aan slaven en donkere tijden.

Wat vind jij van slavenarmbanden?

Nieuwehandtekening