Toen ik onlangs schreef over verschillende woon stylen kwam er vooral naar boven dat veel van mijn lezeressen dezelfde Ibiza style leuk vonden. Daarom wil ik vandaag jullie laten zien hoe je in je eigen woonkamer in 5 stappen diezelfde Ibiza style kan creëren! Kijk je mee?

De Ibiza style herken je aan de kleurrijke, authentieke spullen. Vooral de stoffen en materialen kunnen de boho sfeer maken. Wat ik vooral erg leuk vind aan deze style is dat je veel culturen terugziet in de meubels. Het is namelijk helemaal oké om bijvoorbeeld een Marokkaanse kast met een kleed uit Bali te combineren. Zolang je maar de natuur en hippiesfeer in je hoofd houd komt het helemaal goed.

Stap 1: Durf kleuren te gebruiken
Als ik aan Ibiza denk zie ik vrolijke kleuren en lang leve de vrijheid. Denk daarom ook zo in kleuren. Ga voor vrolijke kleuren en wees vooral niet bang om die te combineren. Zolang je gevoel zegt “dit ben ik” zit je vast en zeker goed! De typische Ibiza Finca (authentieke huisjes) zijn allemaal wit. Daardoor steken de felle kleuren mooi af. Zorg dus voor een lichtere basis kleur in huis.

Ibiza style ceramic-367507_1280

Stap 2: Gebruik voldoende woonaccessoires
Denk hierbij aan mooie lantarentjes, kaarsen of een kleurrijke fruitschaal. Een hoge tafel is volgens Ibiza Expert Judith echt not done. Ga dus vooral voor een lage tafel met bijvoorbeeld wat kussentjes voor het zitcomfort. Persoonlijk vind ik dat ze bij Sweetlivingshop ontzettend veel leuke woonaccessoires hebben die passen bij deze style.

Stap 3: Re-Style je oude meubels
Schuur dat oude kastje op naar zijn oorspronkelijke kleur, of geef hem juist een lekker fel kleurtje! Mocht je nou echt vol overgave de authentieke Ibiza hippie style in huis halen? Gooi dan je bank weg en bekleed een oud matras met kleurige pareo’s en vrolijke kussentjes.

Ibiza style chair-558951_1280

Stap 4: Gebruik verschillende stoffen en materialen
Zo kun je bijvoorbeeld kussentjes met een satijnen hoes maar ook een katoenen hoes heel leuk combineren met bijvoorbeeld een kleurige pareo. Wat je ook veel ziet zijn natuurlijke producten. Zorg voor een mooie balans tussen materialen en je waant je binnen de kortste keren in je eigen stukje Ibiza.

Stap 5: Zet wat leuke vetplantjes of palmen neer.
Deze plantjes zorgen voor die ultieme Boho Ibiza vibe. Denk maar aan het heerlijk strand, de palmen, en de heerlijke lucht van de zee. Droom je al weg?

Ik wens je veel plezier met het veranderen van je interieur! Adios!

Nieuwehandtekening